Pletikosa: Argentine se ne pribojavam – imaju Messija, ali on ne može sam

Foto: fah

Hrvatska je upala u tešku skupinu, ali Stipe Pletikosa smatra da je može proći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Argentine se ne pribojavam. Gledao sam ih u zadnjih par godina više puta i, ako se nešto revolucionarno ne promijeni u njihovoj igri, mi im možemo parirati i pobijediti ih. Istina, oni poimence izgledaju zastrašujući, ali kao momčad uopće tako ne izgledaju. Pred njima je još jako kratko razdoblje u kojemu moraju pokušati od vrhunskih individualaca stvoriti momčad, a hoće li uspjeti, to je veliko pitanje. Opet, kad imaš izvanzemaljca poput Messija, koji je kadar proći pet igrača i sam zabiti gol, onda je sve moguće, pogotovo u turnirskom sustavu natjecanja. Ali ponavljam, njih se previše ne bismo trebali pribojavati”, rekao je za 24sata.

Smatra da je lijepo natjecanje otvoriti s tri boda, a da je treća utakmica uvijek najteža.

” Treća je uvijek najteža jer je momčad fizički i psihički iscrpljena. Nisu to kvalifikacije, nego turnirski način, treća utakmica dolazi nakon 11-12 dana, pogotovo ako nisi dobro prošao ranije pa se moraš vaditi… Koliko je ta utakmica teška i zahtjevna najbolji su primjer dva ogleda protiv Grčke. U drugoj utakmici smo emocionalno i fizički pali, ali je Dalić postavio dobru taktiku, čekali smo i nismo jurcali za protivnikom, nismo se bespotrebno umarali”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.