Pobjeda Linusa Strassera, sjajan dan hrvatskih skijaša na Sljemenu

strasser
Foto: fah

Filip Zubčić je osvojio peto mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, zaostavši za iznenađujućim pobjednikom Nijemcom Linusom Strasserom za 47 stotinki, a u Top 15 Zubčiću su se pridružili Matej Vidović kao 12. i Samuel Kolega na 15. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istok Rodeš je malo pokvario svoj plasman iz prve vožnje i završio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu.

Sjajno su svoje startne pozicije u drugoj vožnji iskoristili Samuel Kolega i Matej Vidović.

Kolega je startao kao prvi i postavio vrijeme koje je do kraja uspio nadmašiti samo Austrijanac Michael Matt za 25 stotinki, što je Kolegi donijelo 15. mjesto, a Mattu četvrto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matej Vidović je trećim rezultatom u drugoj vožnji skočio za devet pozicija i popravio rezultat karijere u slalomu, 15. mjesto iz 2019. sa Sljemena.

Filip Zubčić je u teškim uvjetima, s puno rizika, uspio još jednim desetim rezultatom doskijati do 5. mjesta, što je najbolji slalomski rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.