Pobjeda Vlhove, Hrvatica Popović izjednačila najbolji rezultat karijere

Foto: fah

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je četvrtog slaloma sezone u austrijskom Lienzu, što joj je 15. slalomska pobjeda, 23. ukupno u Svjetskom kupu i 50. plasman na pobjedničko postolje u najmasovnijem skijaškom natjecanju. Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović zauzela je 14. mjesto, čime je izjednačila najbolji rezultat karijere, koji je ostvarila 21. studenoga u Leviju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto zauzela je sa zaostatkom od 51 stotinke Austrijanka Katharina Liensberger, a treća je bila Švicarka Michelle Gisin. Još jedna Austrijanka Katharina Truppe je s 13. mjesta u prvoj vožnji doskijala do četvrte pozicije na kraju.

Pobjednica Vlhova, kojoj je ovo treća ovosezonska pobjeda u slalomu, odlično je iskoristila izostanak vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa Mikaele Shiffrin zbog pozitivnog testa na koronavirus, u dva dana osvojila je čak 180 bodova i značajno smanjila zaostatak za Amerikankom.

Druge dvije hrvatske predstavnice zapele su u prvoj vožnji. Zrinka Ljutić je ušla u cilj kao 29., ali ju je u samoj završnici s 30. pozicije i iz plasmana u drugu vožnju istisnula Japanka Sakurako Mukogawa, koja je sa startnim brojem 57 uspjela doći na 30. poziciju, pa je Hrvatica “izvisila” za samo četiri stotinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrea Komšić nije uspjela završiti prvu vožnju.

U redoslijedu slalomašica Vlhova je uvjerljivo vodeća s 380 bodova, 120 više od drugoplasirane Shiffrin, dok je Liensberger treća s 202 boda. Popović je s 59 bodova 15. slalomašica svijeta.

Ovo je bio posljednji slalom Svjetskog kupa prije Snježne kraljice u Zagrebu, koja je zakazana za 4. siječanj, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.