Podržavao politiku ratnog zločinca Radovana Karadžića: Što je Dino Rađa radio na koncertu Neleta Karajlića u Beogradu?

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Dino Rađa bio je poseban gost kontroverznog bivšeg vođe Zabranjenog pušenjaNeleta Karajlića.  Radilo se o koncertu na Beer Festu u Beogradu.  Hrvatski mediji već poslovično na svoj način prenose ovu vijest skrivajući punu istinu o ”legendarnom glazbeniku”, koji je prema pisanju dijela bosansko – hercegovačkih medija podržavao zločinački režim Slobodana Miloševića, kao i ratnog zločinca Radovana Karadžića, jednog od najodgovornijih srpskih ratnih zločinaca za višegodišnju opsadu Sarajeva.  Sarajeva u kojem je kao Nenad Janković 1962. godine rođen Karajlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako hrvatski mediji, možemo zapravo raspravljati koliko se radi o hrvatskim medijima s obzirom na brojne izvore financija iz kojih se jednim dijelom financiraju, navode kako su beogradsku publiku oduševili stari hitovi Zabranjenog pušenja, a ”ovacije je dobio Dino Rađa”, koji se tijekom pjesme Zenica Blues popeo na pozornicu i pratio Karajlića na gitari.

Beogradska publika pozdravila je sve to ovacijama!? Posve normalno za beogradsku publiku, naime, beogradska publika vrlo dobro zna tko je Karajlić i zašto ga dočekuje ovacijama. Zna li to i Dino Rađa, bivši hrvatski reprezentativac?

Je li Dino Rađa čuo za najveći ”hit” Neleta Karajlića ”Ko ne voli Radovana ne video Đurđevdana”? Dakako, radi se o Radovanu Karadžiću. Početkom velikosrpske agresije na BiH i početkom opsade Sarajeva Karajlić odlazi iz rodnog grada, proglašava se izbjeglicom, i bježi u glavni grad države odakle je i krenula agresija – Beograd, baš poput Emira Kusturice i nekih drugih Sarajlija, koji su kasnije svoju podršku velikosrpskoj politici pokušali prodati kao podršku Jugoslaviji, iako je zapravo tada Jugoslavija bila Srbija i Slobodan Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojedobno je tvrdio kako je iz Sarajeva otišao jer je bio ”izložen linču”, a onda se korigirao i rekao da to nikad nije kazao već da je iz Sarajeva PROTJERAN kao ”čovjek koji je imao drugačije mišljenje.” O čemu? Kakvo se drugačije mišljenje o opsadi Sarajeva moglo imati 1992.?

Je li Karajlić vrhunski glazbenik ili nije, manje je bitno, a s obzirom na činjenicu da se neke stvari jednostavno ne smiju i ne mogu zaboraviti. Uostalom, danas dio medija i političara, poput IDS-ovca Ivana Jakovčića, napadaju, vrijeđaju Marka Perkovića Thompsona, zabranjujući mu pjevanje, iako se radi o hrvatskom branitelju, koji pod opsadom nikada nije držao tuđe gradove niti je ratovao na tuđem tlu, dok istovremeno Karajlića, Bajagu i slične proglašavaju legendama neupitnog ugleda.

Zar to nije sramota koja se događa i zahvaljujući šutnji aktualne vlasti, koja samo nastavlja s istom politikom kakvu je provodio SDP Zorana Milanovića? Na neki način možemo govoriti o prešutnoj koaliciji Plenkovićevog HDZ-a i SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.