Pogled u plavo: Ronilački spektakl na Rabu

Foto: Promocija ronjenja

Pogled  u plavo gostovao je već tradicionalno petu godinu u gradu Rabu, na oduševljenje brojnih turista i građana grada Raba, a posebno djece koja su imala priliku prvi put uživati u svim ljepotama koje ronjenje pruža, a u cilju promocije ronjenja i ronilačkih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 200 Rabljana i turista uživalo je u čarima i ljepotama ronjenja tijekom dva dana trajanja manifestacije u organizaciji Grada Raba, Turističke zajednice grada Raba i Agencije Promocija ronjenja, a besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom  opremom bila su omogućena za sve zainteresirane posjetitelje.

Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom i poduke o osnovnim tehnikama i pravilima ronjenja, zaronom u montažni bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji su uživali u razgledavanju ljepota hrvatskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Početnici su imali mogućnost zaroniti u potpuno kontroliranim uvjetima, a sve uz stručno vodstvo i nadzor instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, dok su se projektu s zadovoljstvom pridružili i ronioci KPA Amfora Rab te ronioci DVD Trnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U sklopu naših redovitih aktivnosti osnovali smo ronilački tim, a kako je DVD Trnje većim dijelom prisutan i na rijeci Savi, osnutkom ronilačkog tima želimo proširiti naš djelokrug rada. Instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama educirali su veći broj naših članova te je došlo do ideje da se aktivno uključimo u ronilački projekt Pogled u plavo. Ovo je za nas jedno novo područje i veselio se daljnjoj suradnji“ rekao je Filip Klinac, zapovjednik DVD-a Trnje.

Grad Rab ulaže velike napore u očuvanje čistoće Jadranskog mora, pa se tako ove godine u sklopu projekta Pogled u plavo održala i ekološka akcija čišćenja podmorja Eko patrola 2021. – Rab na gradskoj plaži „Banova vila“ u kojoj su sudjelovali ronioci Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, KPA Amfora Rab i ronioci DVD Trnje.

Ronioci su tijekom ekološke akcije izvlačili otpad iz mora kako bi se smanjio negativan utjecaj otpada na morska staništa u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom cijele godine provodimo ekološke akcije čišćenja podmorja na otoku Rabu što je od velikog značaja za ronilačke aktivnosti, a na Rabu ima doista jako puno terena gdje mogu roniti svi, od početnika do profesionalaca, more je toplo i vidljivost je sjajna.

Grad Rab ima nekoliko prekrasnih podvodnih ronilačkih lokacija, od postupnih padina, predivnih zidova, nekoliko potopljenih brodova kao i brodova na većim dubinama za tehnička ronjenja i jedna lokacija koja ima antičko nalazište amfora.“, rekao je Dorijan Kurelić, instruktor ronjenja KPA Amfora Rab.

Projekt Pogled u plavo i Eko patrola 2021. – Rab održala se pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok su medijski pokrovitelji projekta Narodni radio http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazin www.scubalife.hr, ronilački web portal Gorgonija www.gorgonija.com te web portal Morski.hr http://morski.hr/.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.