Pohvale njemačkih medija Niki Kovaču nakon remija na Anfieldu, hvali ga čak i Bild: ‘Impresivno kako je hrvatski trener okrenuo stvari u svoju korist’

Foto: fah

Bayern, hrvatskog trenera Nike Kovača, odigrao je neriješeno na Anfieldu protiv Liverpoola u prvoj utakmici osmine finale Lige prvaka, rezultat je to koji Bavarcima daje vrlo dobre izglede u uzvratu. Nakon utakmice njemački mediji i navijači bili su puni hvale na račun hrvatskog stručnjaka. Liverpool je opasan protivnik i mnogi su ga smatrali blagim favoritom u srazu s Bayernom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice hrvatski trener bio je izuzetno zadovoljan, imao je i razloga:

“Taktički smo bili odlično pozicionirani, fizički odigrali zahtjevnu utakmicu i mentalno usredotočeni bili svih 90 minuta…”, pokušao je medijima objasniti Kovač objasniti kako su došli do remije na vrućem terenu u Engleskoj.

Kovač je podsjetio na činjenicu koja govori da su rijetke momčadi koje su praznih mreža napustile Anfield ove sezone, ne može se puno trenera pohvaliti takvim uspjehom. ”Možda tek Guardiola… I ja”, kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji hvale predstavu Bayerna i režiju hrvatskog stručnjaka, posebno stavljaju naglasak na discipliniranu igru njemačkog kluba.

“Nikada nisam vidio Sergea Gnabryja da igra obranu kao sad. Nikad nisam ni vidio da su Joshua Kimmich i David Alaba tako disciplinirani”, poručio je Niko Kovač. Deutsche Welle potvrđuje njegove riječi konstatacijom, ”zaista je tako bilo…”

“Potpuno drugačija utakmica od one u petak protiv Augsburga kada je Kimmich dva puta ispao. Defenziva na čelu s Javijem Martinezom, koji je odigrao utakmicu sezone, bila je neprepoznatljiva. Bayern je u prvom poluvremenu poništio prepoznatljivi presing Liverpoola, a u drugom se uporno branio. Igrači su ginuli jedni za druge i za trenera”, piše Deutsche Welle, koji se na neki način osvrnuo i na nagađanja koje su se tijekom sezone, koja je inače i prva sezona Nike Kovača na klupi Bayerna, pojavila u njemačkim medijima koji su pisali da je hrvatski trener u vrlo lošim odnosima s igračima, posebno prvim zvijezdama njemačkog prvaka koji još uvijek u Bundesligi zaostaje za Borrusijom Dortmund, doduše ta se razlika u posljednje vrijeme drastično smanjila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mora se odati priznanje Kovaču. Ne samo za taktički plan utakmice već i za ono puno važnije – kako su igrači odigrali za njega. Prvi put otkako je trener Bayerna, momčad je izgledala ujedinjeno kao prava postrojba. Kovač konačno ima kontrolu. Ima svlačionicu”,  navodi Deutsche Welle uz zaključak: “Rezultat je 0:0, ali je za Kovača ovo 1:0.”

Njemački Bild, koji je dugo vremena žestoko kritizirao Niku Kovača, također je krenuo s pohvalama.

“Kriza u Bayernu? Nešto se spominjalo… A sad malo ozbiljnije – zaista je impresivno kako je Niko Kovač okrenuo stvari u svoju korist u 2019. godini. Ako ste zaboravili, njegova momčad je zaostajala devet bodova za Borussijom u Bundesligi i mnogi su je otpisali iz Lige prvaka nakon što je izvukla Liverpool. Sadašnjost pokazuje da je Bayern samo tri boda iza Borussije, a da se o Ligi prvaka ponovno mašta nakon 0:0 iz Liverpoola. I da, Bayern je favorit za Kup”, piše Bild te dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Otkako je odustao od pretjeranog rotiranja igrača, Bayern je bolja momčad. Čak je Kovač i iz ozljede Goretzke uspio napraviti nešto pozitivno s Martinezom. Kovač ima plan i igrači ga slijede. Ovih 0:0 protiv Kloppa je Kovačeva pobjeda…”

Na kraju uz pohvale Bild je Kovaču poslao i jedno upozorenje, koje otprilike glasi kako sada hrvatski trener ne smije postati samouvjeren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.