Pojačanje za Ligu prvaka: Marko Livaja posuđen atenskom AEK-u

Foto: fah

Grčki nogometni prvoligaš AEK iz Atene doveo je 23-godišnjeg hrvatskog napadača Marka Livaju iz španjolskog Las Palmasa u pokušaju ulaska u Ligu prvaka, priopćio je u subotu grčki klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja će u AEK-u nositi broj 10, pokazuje fotografija objavljena na službenom twitter profilu grčkog prvoligaša, a hrvatski napadač bi u njemu trebao ostati godinu dana na posudbi, prenijeli su grčki i španjolski mediji.

Livaja je prošlo ljeto stigao u Las Palmas kao slobodan igrač te ima ugovor do ljeta 2020. godine. Prošle sezone je postigao sedam pogodaka te triput asistirao.

AEK će igrati u trećem pretkolu Lige prvaka a u srijedu je produžio ugovor španjolskom treneru Manolu Jimenezu. Grčki klub je u siječnju bio posudio iz Las Palmasa argentinskog napadača Sergia Arauja koji je ondje u 22 utakmice postigao devet golova i šest puta asistirao. U petak mu istječe ugovor o posudbi. Ovoga mjeseca je iz Las Palmasa u AEK prešao branič Helder Lopes, kojem je istekao ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je peti igrač koji je napustio Las Palmas ovog ljeta, a dosadašnji trener Quique Setien otišao je u Betis. Klub s Kanarskih otoka je bio zauzeo 14. mjesto među 20 klubova nakon što je veći dio sezone bio ugodno iznenađenje i nalazio se u gornjem dijelu ljestvice te aspirirao za mjesta u europskim natjecanjima.

No, od ožujka, kada je Setien najavio odlazak, zaredali su loši rezultati. Još uvijek nije poznato tko će ga naslijediti u Las Palmasu.

AEK će biti osmi klub za koji je Marko Livaja nastupio u seniorskoj karijeri, od dolaska u milanski Inter 2011. godine, u kojem je bio do 2013., ali za to vrijeme bivao i posuđen Luganu i Ceseni. Nakon Intera je jednu sezonu (2013/2014.) igrao za Atalantu, potom je dvije sezone (2014 – 2016.) bio članom ruskog Rubina iz Kazanja, ali je drugu godinu proveo na posudbi u Empoliju. Prošlog je ljeta stigao u Las Palmas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.