(FOTO) Tour de France: Thomas i momčad Skya briljirali u prvoj etapi

Foto: fah

Britanski biciklist Geraint Thomas (Sky) pobjednik je pojedinačnog kronometra održanog u subotu u kišovitim uvjetima na ulicama Duesseldorfa, kojim je otvoreno 104. izdanje Tour de Francea, na kojem su njegovi momčadski kolege osvojili četiri od prvih osam pozicija, a među najbržima je bio i trostruki pobjednik te branitelj naslova Chris Froome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišni su uvjeti odnijeli prve dvije ‘žrtve’ ovogodišnjeg Toura, a veliki udarac doživjela je momčad španjolskog Movistara čiji je 36-godišnji veteran Alejandro Valverde prebrzo ušao u jedan oštar zavoj, otklizao u zaštitnu ogradu i doživio težu ozljedu, zbog koje je završio u bolničkom vozilu.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Dvojica hrvatskih predstavnika, Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates) i Robert Kišerlovski (Katjuša) završili su na začelju redoslijeda 196 biciklista koji su stigli do cilja. Đurasek je bio 187. sa zaostatkom 1:57 minuta za pobjednikom, dok je Kišerlovski završio na 191. mjestu zaostavši za najbržim 2:13 minuta.

Momčad Katjuše imala je velikog aduta za pobjedu u svjetskom prvaku na kronometar Nijemcu Tonyju Martinu, koji se nadao da će na domaćem terenu uspjeti navući žutu majicu vodećeg, ali je za Thomasom zaostao osam sekundi i osvojio tek četvrto mjesto. Osim Thomasa, brži od njega bili su i Švicarac Stefan Kueng (BMC) te Bjelorus Vasil Kirjienka (Sky).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je na rasporedu druga etapa, u kojoj će favoriti za pobjedu biti sprinteri, a vozit će se od Duesseldorfa do Liegea u dužini od 203,5 kilometara.

Rezultati 1. etape Tour de Francea (kronometar, 14 km)
1. Geraint Thomas (VB / Team Sky) 16:04″
2. Stefan Kueng (Švi / BMC Racing) +5″
3. Vasil Kirjienka (Bje / Team Sky) +7″
4. Tony Martin (Njem / Katusha) +8″
5. Matteo Trentin (Ita / Quick-Step) +10″
6. Chris Froome (VB / Team Sky) +12″
7. Jos van Emden (Niz / LottoNL) +15″
8. Michal Kwiatkowski (Polj / Team Sky)
9. Marcel Kittel (Njem / Quick-Step) +16″
10. Edvald Boasson Hagen (Nor / Dimension Data)

187. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV / UAE TEAM EMIRATES) +1’57”
191. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV / KATJUŠA) +2’13” ​​​​​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.