Policajac koji je Daliću dao poseban poklon: ‘Sjetio sam se kako je Ćiro dobio kapu, pa sam pomislio… zašto ne bi i ja dao svoju’

Foto: fah

Policajac Policijske uprave Opatija Damir Ribarić je izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću dao svoju kapu za sreću na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Foto: fah

“Dok sam bio u Opatiji, jedan policajac je radio u osiguranju. Skinuo je kapu s glave i darovao mi. I rekao je: “Kad je Ćiro u Francuskoj imao kapu, evo i vama kapa policajca”. Ne znam kako se čovjek zove i nisam ga ozbiljno shvatio, ipak nisam ja šoumen, ali kapa je kod mene… Neka se gospodin javi da mu poklonim dres” kazao je u četvrtak za 24 sata izbornik Zlatko Dalić.

Oglasio se i policajac.

Foto: fah

“Mene je zapala ta privilegija da tu večer, kad su nogometaši dolazili na krčki aerodrom, budem počašćen što ih mogu pratiti do hotela u Opatiji. S većinom sam se nogometaša fotografirao i kad je krenula pratnja prošlo mi je kroz glavu da se nisam fotografirao s izbornikom Dalićem. Dok smo putovali do Opatije pomislio sam zašto mu ne bih poklonio kapu, jer sam se sjetio godine 1998. kada sam bio s akademijom na obuci na Platku. Tamo smo gledali dvije utakmice tadašnjeg prvenstva. Sjetio sam se kako je Ćiro dobio kapu i pa sam odlučio Daliću kapu dati ja. Izgleda da je to bio recept za uspjeh… šalim se, oni su zaslužni, ali tako se poklopilo”, rekao je policajac Ribarić.

Izvor: narod.hr