Politika, politikantstvo i nogomet: Trikovi Milorada Pupovca pod pokroviteljstvom vlasti…

Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon sjajnog niza na Svjetskom prvenstvu izborila je četvrtfinale, i to poslije 20 godina duge pauze. Posebno je dramatična bila utakmica Vatrenih protiv Danske u osmini finala, Vatreni su tek nakon izvođenja jedanaesteraca izborili četvrtfinale, junak velike pobjede bio je hrvatski golman Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacija u euforiji, pozitivna energija na svakom koraku, a politika…?

Nakon velike pobjede cijela je zemlja u transu, Hrvati stoje kao malo kada, kao i 1998., uz Vatrene, pozitivna energija osjeti se na svakom koraku…  Zlatko Dalić s Vatrenima učinio je ono što aktualna hrvatska politika nikad ne bi mogla, sve i da želi.

Kad smo kod politike… Tu istu pozitivnu energiju nastoje iskoristiti čisto iz politikantskih razloga neki hrvatski političari. Tako premijer Andrej Plenković ne ide na četvrtfinale Hrvatska – Rusija  jer se boji kako bi ostao u sjeni predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja ide u Soči, a koja je bila i u Nižnjem Novgoradu, na utakmici osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se neki SDP-ovci teško odlučuju za koju će reprezentaciju navijati na Svjetskom prvenstvu, poput Nenada Stazića, koji tvrdi kako svi u kockicama navijaju za Jugoslaviju, jedan od čelnika SDSS-a, saborski zastupnik Milorad Pupovac, već se izjasnio. Na sve ”gleda kao Srbin.”

(VIDEO) Evo kako je Pupovac vratara Subašića upleo u raspravu o GI Narod odlučuje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iživljavanje nad hrvatskim sportskim junakom: ‘Odvratno je kako srpski i (neki) hrvatski portali pišu priče o etničkoj pripadnosti obitelji Subašić’

Sramni pokušaj politikantstva u Saboru…

Naime, Pupovac je, kao niti jedan političar u Hrvatskoj, htio iskoristiti nagađanja i uvrede iz srbijanskih medija te dijela hrvatskih portala kako bi prikupio nekoliko jeftinih političkih poena, ili barem on misli da je poentirao na hrvatskom golmanu Danijelu Subašiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U Saboru se nikada nisam osjećao privilegiranim, nego uvijek degradiranim”, rekao je Milorad Pupovac u kasnovečernjoj raspravi u Saboru o referendumu GI Narod odlučuje te dodao da je uvijek gleda kao Srbin, a ne kao čovjek i kao građanin.

Nakon toga je rekao da je za osjetiti kako je to biti gledan kao Srbin u ovoj zemlji  ‘‘dovoljno pogledati sudbinu Danijela Subašića, hrvatskog heroja u nogometnom svijetu, čovjeka koji nije imao pravo na ljubav…”

Pupovac odavno pročitana knjiga, koja je uvijek u izlogu iako je odavno nitko ne čita…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve veze ima Danijel Subašić s ovakvim politikantstvom Milorada Pupovca, koji, kao što pretpostavljate, nije ni čestitao Vatrenima na pobjedi, pa ni Danijelu, već je posebno apostrofirao, ne imenujući ih, Vučićeve portale iz Srbije kao relevantne za raspravu u hrvatskom parlamentu?  Ovakvi trikovi Milorada Pupovca, iako su već odavno pročitana knjiga, imaju zaštitu Vlade Andreja Plenkovića, kao što su imali zaštitu i na neki način pokroviteljstvo svih hrvatskih Vlada, osim možda Vlade Tihomira Oreškovića, posljednjih osamnaest godina.

Pupovac poput Radina…

Kad je Pupovac na sebi svojstven način stao u zaštitu ”SRBINA” Danijela Subašića on mu je, baš kao Furio Radin profesoru Podolnjaku, prebrojio krvna zrnca a da toga možda ni sam nije bio svjestan. Ili možda ipak je, što je čak i puno gore?

Naime, kad je tko, i gdje, od hrvatskih reprezentativaca, od navijača, od bilo koga relevantnog, uopće spominjao nacionalnost Subašića, bilo kojeg reprezentativca, uključujući i Milana Rapaića, koji je navodno srpske nacionalnosti, a bio je i jedan od najomiljenijih hrvatskih reprezentativaca u povijesti, kako među navijačima tako i, naravno, među reprezentativcima, suigračima? Samo je Milorad Pupovac, i to usred Sabora, počeo nabrajati tko je koje nacionalnosti u HRVATSKOJ reprezentaciji.

Zaboravio je da je za Vatrene fenomenalno igrao i legendarni Dado Pršo, jedan od najboljih hrvatskih napadača u povijesti i koji nikad u Hrvatskoj nije bio ”degradiran” kao što je to Milorad Pupovac. Koliko je Pupovac zapravo degradiran u Hrvatskoj, Hrvatskom saboru, osjeti se i na državnom proračunu.  Treba li uopće u ovom trenutku spominjati SNV, Novosti…?

Subašić hrvatski junak, kakve veze ima s time njegova nacionalnost, čak i da je s Marsa?

Sam Subašić, a da ga nikada nije bilo briga za Pupovca i njegove konstrukcije, demantirao je SDSS-ovca prije sad već dosta vremena, kad je između ostaloga rekao:

”Ne znam koliko puta moram reći da sam Hrvat i katolik. Hrvatska je moja domovina i Zadar je moj grad, u kojem sam rođen. Uostalom, kršten sam u katoličkoj crkvi , imam sve katoličke sakramente…

Točno je da se moj otac zove Jovo, ali tvrdim da on sa srpstvom nema veze. On se izjašnjava kao Hrvat, ali pravoslavne vjere. Točno je i to da je moja majka Hrvatica i katolkinja Brkljača iz Raštevića…”

Podsjetimo, nakon pobjede protiv Danske u osmini finala junak Danijel Subašić je u eter HRT-a poručio: ”Drago mi je da sam donio sreću mom narodu…” Očito ga Milorad Pupovac nije čuo, ili nije želio čuti?

Najbolje bi bilo kad bi politika prestala ”pomagati” Vatrenima sada, a iskazala se ulaganjem u infrastrukturu nakon SP-a.

Najbolje, a uoči četvrtfinala SP-a, bi za hrvatske reprezentativce, izbornika Zlatka Dalića, bilo kada bi im političari odlučili ne ”pomagati” dok traje Svjetsko prvenstvo…

Koliko su naši političari vješti s loptom, a posebno kad se žele promovirati, pokazao je i Andrej Plenković, koji se teško nosi s činjenicom da dok traje Svjetsko prvenstvo više nije glavna vijest gotovo u svim medijima, diljem zemlje, već se s Vatrenima mora boriti za medijski prostor. Teško je biti drugi u društvu koje ste podredili sebi.

Naime, čim se dohvatio nogometne lopte Plenković je  pogodio njome u glavu Zvonimira Frku Petešića, predstojnika Ureda predsjednika Vlade. Jedno je sigurno, Dalić ga, srećom, nikad neće zvati na pripreme Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.