Poljska kritizira FIFA-u: ‘Nisu zabranili Rusima sudjelovanje, već ga samo ograničili’

savez
Foto: fah

Nakon što je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) donijela odluka da na tlu Rusije neće biti međunarodnih nogometnih utakmica, te da će “Zbornaja” svoje utakmice igrati na neutralnom terernu bez gledatelja, oglasio se jedan od saveza koji se najviše bunio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponavljamo, nećemo igrati s Rusijom”, poručili su oštro iz Poljskog nogometnog saveza.

” Fifin plan da Rusiji dopusti igranje međunarodnih utakmica na neutralnom terenu je potpuno neprihvatljiv za Poljsku. Nismo zainteresirani za sudjelovanje u takvoj utakmici. Poljska reprezentacija neće igrati protiv Rusije, bez obzira na ime momčadi”, odmah je na Twitteru reagirao predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza.

Traže se rješenja

“Što se tiče nadolazećih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., FIFA je zabilježila stavove koje su putem društvenih mreža iznijeli Poljski nogometni savez, Nogometni savez Češke Republike i Švedski nogometni savez te se već uključila u dijalog s ovim savezima. FIFA će ostati u bliskom kontaktu kako bi zajedno nastojala pronaći odgovarajuća i prihvatljiva rješenja”, zaključili su iz FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Poljska, Švedska i Češka već su najavile da sljedećeg mjeseca neće igrati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo s Rusima, a predsjednik Francuskog nogometnog sveza (FFF) Noel Le Graet poručio je kako bi Rusiju trebalo isključiti sa World Cupa.

> FIFA zabranila utakmice u Rusiji, ali Zbornaja može igrati na neutralnom terenu, bez zastave i himne

Pobuna poljskih igrača

“Sve reprezentacije bi trebale slijediti naš primjer, pa ćemo vidjeti ima li FIFA hrabrosti dati Rusiji mjesto na Svjetskom prvenstvu. Mislim da nema”, rekao je u subotu poljski vratar Wojciech Szczesny.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljski kapetan Robert Lewandowski, zvijezda Bayerna Münchena, na Twitteru je poručio kako “ruski nogometaši i navijači nisu odgovorni”, ali da se “ne možemo pretvarati da se ništa ne događa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.