Poljski novinari: Hrvati su tamo gdje smo mi bili prije skoro 20 godina

Foto: fah

Za utakmicu Hrvatske i Poljske u Ligi nacija vlada veliko zanimanje, dosta je poljskih novinara doputovalo na lice mjesta, ali neki od njih nisu bili naročito oduševljeni Osijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao da je vrijeme stalo prije 30 godina”, napisao je poljski novinar u kratkoj reportaži, a dojam je koliko-toliko popravilo najmoderniji hrvatski stadion, Opus Arena:

“Nogometna infrastruktura u Hrvatskoj je stvarno grozna. Užasno stanje u kojem se nalazi Maksimir, uvjetovala je da momčad Zlatka Dalića u posljednje vrijeme putuje po raznim hrvatskim stadionima.

Stadion za utakmicu Hrvatska – Poljska je znatno manji od ostalih, može primiti samo 13 tisuća navijača. S druge strane, to je definitivno najmoderniji stadion u cijeloj zemlji. Hrvatska je tako infrastrukturno manje-više tamo gdje je Poljska bila 2006. godine, kada je veliki wow izazvalo otvaranje stadiona u Kielceu, prvog iz skupine modernih stadiona”, piše Sport.pl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njihove riječi potvrdili su hrvatski nogometaši koji su dio karijere proveli u poljskom nogometu:

“O tome nema smisla ni pričati, naš najveći problem je infrastruktura. Imamo toliko uspjeha u deset godina, a nemamo svoj nacionalni stadion. Stadion Dinama, jedna tribina nema dozvolu, to je dramatično. Jedan od najgorih stadiona u Europi. Što se tiče Hajdukovog stadiona, on je jako star. Poljska ima sreće jer će se utakmica održati na stadionu koji je otvoren prije godinu dana u Osijeku”, objasnio je Ivan Runje.

Slično razmišlja i Dino Štiglec koji je igrao za poljski Slask iz Wroclawa:

“To je najveći problem hrvatskog nogometa, definitivno. Nemamo stadione, nemamo moderne akademije. Sve je jako staro. Naša vlast ne želi ništa učiniti da bude bolje. Imamo ljude koji žele igrati nogomet, žele se zabaviti uz nogomet, a naša infrastruktura izgleda kao da kasnimo 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo gore stadione od Bosne, Srbije, Sovenije. Naša utakmica s Poljskom je u Osijeku na privatnom stadionu koji je izgradio privatni investitor. Oni i Rijeka imaju dva stadiona za koje se može reći da nisu loši, kazao je Štiglec, piše Gol.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.