Polufinale Eura između Walesa i Portugala neće biti tek dvoboj Balea i Ronalda?

Foto: fah

Najbolji nogometaš Walesa i prva zvijezda Europskog prvenstva, naravno, uz Ronalda, Gareth Bale, dva dana prije utakmice s Portugalom u polufinalu Eura najavio je spomenuti dvoboj, koji mnogi očekuju iz perspektive dvoboja dvojice velikana, dva suigrača iz Reala. Hoće li doista polufinale Europskog prvenstva između Portugala biti dvoboj dvojice divova, Cristiana Ronalda i Garetha Balea ili će se ipak na terenu odlučivati na način na koji je Portugal dosad prolazio na Euru, dakle, srećom? Činjenica je da Wales trenutno ima bolju igru od Portugala, no, isto je tako činjenica sa je na strani Portugala kvaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Bale misli o utakmici protiv Ronalda i Portugala prenijeli su mnogi medii, iako igraju u istom klubu činjenica je da Bale i Ronaldo ipak nisu u nekoj pretjeranoj ljubavi, no, između njih ima poštovanja, što se i osjeti kada govore jedan o drugome. Naravno, nikada nije došlo do sukoba između njih dvojice, ipak je Real ozbiljan, vrhunski klub, takvo što se u kraljevskom klubu ne tolerira.

“Ovo nije utakmica između mene i Cristiana Ronalda, to je susret dviju reprezentacija, 11 na 11. Svi to znaju. Ronaldo i ja smo dobri prijatelji, sjajno se slažemo u Realu i uživamo igrati zajedno. Cristiano je veliki igrač, međutim, mi se ne bojimo, ako ćemo igrati kao dosad, kao momčad, sve je moguće”, poručio je najbolji igrač Walesa. Wales je, naravno, uz Island najveće i najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prije Europskog prvenstva malo tko, ili gotovo nitko, vjerovao da će Wales proći skupinu, oni su otišli skoro do kraja, i to ne samo zahvaljujući najboljem nogometašu već prije svega momčadskoj igri. Belgiju, kao jednu od najskupljih reprezentacija svijeta, su izbacili prije svega zbog činjenice da su sjajno na travnjaku funkcionirali kao momčad koja može i protiv najjačih, koja je prepuna samopuzdanja i dobro vođena. Koliko je izbornik važan za ekipu Wales je najbolji dokaz.

Podsjetimo, Velšani su u Francuskoj od pet utakmica upisali četiri pobjede (Belgija, Sj. Irska, Rusija i Slovačka), poraženi su u zadnjim minutama od Engleske, no, Engleske već odavno nema na Europskom prvenstvu. Wales je zasluženo tu gdje je, kao što su Englezi zasluženo otputovali doma, kartu za povratak kupio im je Island, koji je u četvrtfinalu poražen od Francuske.

“Vjerovali smo od početka, odmah sam vam to rekao, Nismo došli u Francusku samo kako bi nastupili, došli smo napraviti posao kako treba”, kazao je Bale i najavio osvajanje Europskog prvenstva. “Idemo korak po korak. Čeka nas vrlo težak posao u polufinalu”, zaključio je najbolji nogometaša Walesa, koji na Euru, za razliku od Ronalda, briljira. Iako se radi o velikom individualcu činjenica je da je Bale pokazao da može biti dio momčadi i da svoju individualnu kvalitetu može podrediti ekipi. Protiv Belgije se to najbolje vidjelo, Bale nije ni pomišljao na soliranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica polufinala između Portugala i Walesa na rasporedu je 6. srpnja od 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.