Pomoćni trener Istre napao suca nakon poraza od Hajduka

Foto: fah

U jučer odigranom posljednjem susretu prvog kola SuperSport 1. HNL Istre i Hajduka, u kojem su slavili Splićani 2:0, došlo je do incidenta nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači i treneri Istre nisu bili zadovoljni suđenjem, smatraju da su oštećeni kod oba gola. Nezadovoljstvo suđenjem iskazali su nakon što je glavni sudac utakmice Tihomir Pejin odsvirao kraj.

Vratar Istre, Lovro Majkić, smatrao je da je kod drugog gola u akciji prije bio prekršaj nad njime, a to je pokušao objasniti i sucu nakon utakmice. Zbog prigovora je dobio žuti karton.

Ipak, agresivniji u pokazivanju nezadovoljstva suđenjem bio je pomoćnik Gonzala Garcije, Borja Zabala. Pomoćni trener je kako stoji u službenom zapisniku odgurnuo suca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton iz razloga jer se unio u lice glavnom sucu i ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave. Navedeni incident dogodio se pri ulazu u tunel, stoji u zapisniku utakmice.

Trener Istre, Garcija, je također iskazao nezadovoljstvo suđenjem, rekavši da to pokazuje manjak poštovanja prema Istri:

– Ne znam što se dogodilo kod prvog pogotka, ali naš igrač je ležao u šesnaestercu, igra je trebala biti zaustavljena. Ljut sam zbog žutih kartona, to nas kažnjava i za iduće utakmice, a to je i manjak respekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo i kako je sporna bila situacija i kod drugog gola. Kad su Livaja i vratar Majkić bili u kontaktu. Sudac je pokazao da se igra nastavi, a u nastavku akcije najbolji igrač Hajduka je povećao vodstvo svoje momčadi.

Podsjetimo, na jučerašnjem ogledu na Aldo Drosini zbog problema sa strujom na stadionu nije funkcionirao VAR sustav, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.