Portugalski mediji nakon poraza Benfice na Maksimiru: ‘Prednost Dinama nije tako velika, imamo sve što treba za prolaz’

Foto: Snimka zaslona

Za Dinamo povijesna pobjeda na Maksimiru protiv portugalskog kluba u sklopu prve utakmice osmine finala Europske lige… A za Benficu? Kako to vide portugalski mediji koji nisu očekivali poraz i tako anemičnu igru favorizirane portugalske momčadi? Dinamo je, podsjetimo, odigrao odličnu utakmicu, mogli su plavi slaviti i uvjerljivije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bezidejna Benfica”, “Najgora utakmica u Lageovoj eri”, “Što se dogodilo u Zagrebu ?, samo su neki od naslova koji su preplavili portugalske medije nakon što je Dinamo u prvom susretu osmine finala Europske lige pobijedio Benficu sa 1-0.

“Bezidejna Benfica izgubila u Zagrebu”, piše A Bola dodavši kako je najteži udarac za lisabonski sastav ozljeda Harisa Seferovića koji je napustio teren nakon pola sata.

“Bio je to Benficin najgori susret pod vodstvom Brina Lagea, no srećom još ništa nije izgubljeno,” dodaje novinar A Bole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izgubili smo, ali još nismo ispali,” kazao je Lage nakon utakmice dodavši: “Nismo bili dovoljno agresivni.”

O Jogo navodi kako je to bio tek drugi poraz Benfice otkako je momčad u siječnju preuzeo Lage.

“U 15 utakmica pod Lageovim vodstvom Benficu su porazili jedino Porto i Dinamo,” piše O Jogo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Record navodi kako je ovo bila najgora utakmica Benfice otkako je momčad preuzeo Lage.

“Imamo sve što na treba za pobjedu u uzvratu i prolaz u četvrtfinale. Prednost Dinama nije tako velika,” kazao je Gabriel za Record.

“Polako i bez inspiracije. Tako je u Benfica igrala u Zagrebu. Bruno Lage je poštedio nekoliko startera, ali i izgubio utakmicu. U uzvratu će Benfica morati igrati daleko bolje ukoliko želi nastaviti natjecanje,” piše Correio da Manha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što se dogodilo Benfici u Zagrebu ? Možda je riječ o fizičkom ili mentalnom umoru. Međutim, činjenica je da Benfica nije uspjela probiti pokretljivi blok suparnika,” navodi Expresso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.