Posljednje upozorenje HNS-a: Hoće li zatvoriti Poljud zbog bakljada Torcide?

Foto: fah

Rođendanska fešta Torcide, odnosno bakljada protiv Osijeka, mogla bi skupo koštati Hajduk, s obzirom na brojnu uporabu pirotehnike.  Splitski klub će morati platiti kaznu u iznosu od 35 000 kuna, tako je odllučio disciplinski sudac Prve HNL-a Saša Pavličić. Nažalost, tijekom takvih bakljada događalo se da baklje padnu i na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon rođendanske bakljade Torcide Hajduk je dobio i posljednje upozorenje Hrvatskog nogometnog saveza, naime,  “u slučaju ponovljenog kršenja pravila, odnosno uporabe pirotehnike na stadionu, uslijedit će zatvaranje dijela ili cijele tribine stadiona Poljud…

Podsjetimo, tijekom utakmice s Osijekom proteklog vikenda Torcida je zapalila 40 baklji te su upotrijebili 15 topovskih udara, što je previše, previše je. Tim prije što je Hajduk ove sezone platio u ukupnom iznosu skoro 100 000 kuna kazne, odnosno, trebati će toliko platiti, s obzirom da se neke stvari ponavljaju skoro iz utakmice u utakmicu.

Tako su redom Splićani kažnjeni s 50 000 kuna zbog pirotehnike i ružnih povika upućenih na račun nogometnog suca Brune Marića, skandiranjem su, smatra se, pozivali na nasilje, iako je spomenuti sudac napadnut u Stobreču i to navodno od pripadnika Torcide. Događalo se to na utakmici Hajduka i Splita, tada su bijeli dobili prvo upozorenje pred pražnjenje tribine, odluka nije pravomoćna dok drugostupanjsko tijelo HNS-a ne odluči o žalbi Hajduka. Jasno je da je u tom kontekstu  poziv na novo nasilje krajnje neumjesan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.