Potvrđeno: Finale Copa Libertadores igrat će se 9. prosinca u Madridu

Foto: fah

Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) je u četvrtak objavila da će se dva puta odgađana uzvratna utakmica finala Copa libertadoresa između Boca Juniorsa i River Plate igrati 9. prosinca u Madridu na stadionu Reala Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica finala odigrana 11. studenog na popularnoj La Bomboneri završila je 2-2, a prva odgoda uzvratnog dvoboja dogodila se u prošlu subotu, nakon što je kamenovan autobus s igračima Boce. Određeno je da će utakmica biti odigrana u nedjelju, no zbog ozljeda pojedinih igrača Boce čelnici CONMEBOL-a odlučili su da će se uzvrat igrati u kasnijem terminu te da neće biti odigran na tlu Argentine.

Boca se žalila disciplinskom povjerenstvu CONMEBOL-a tražeći isključenje Rivera zbog incidenta, no žalba joj nije prihvaćena. Povjerenstvo je kaznilo River Plate s dvije utakmice pred praznim stadionom i novčanom kaznom u visini 400.000 dolara.

Predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez je izjavio da je predsjednik Reala Florentino Perez ponudio stadion Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Madrid je grad s najbrojnijim argentinskim stanovništvom izvan Argentine, deseti je najsigurniji grad na svijetu, ima zračnu luku s izvrsnim vezama i grad je nogometne tradicije”, kazao je.

Osim toga, dodao je na stadion su dobrodošli navijači obje momčadi, ali za huligane nema mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.