(VIDEO) Copa Libertadores: River osvojio četvrti naslov, Independiente rekorder

Foto: fah

Nogometaši River Plate osvojili su četvrti naslov pobjednika Copa Libertadores, no na vrhu ljestvice je argentinski Independiente koji ima sedam naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Zanimljivo, Independiente je igrao sedam finala južnoameričke ‘Lige prvaka’ i svih sedam je dobio, dok je River od šest finala dobio četiri.

Na drugom mjestu je Boca sa šest naslova i pet poraza u finalima, a na trećem mjestu je urugvajski Penarol s pet pobjeda, ali i pet poraza u finalima. Argentinski Estudiantes ima četiri krune, dok su brazilski Sao Paulo, Santos i Gremio, paragvajska Olimpia i urugvajski Nacional slavili po tri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinski klubovi su do sada slavili čak 25 puta, slijede Brazilci sa 18 pobjeda, dok su klubovi iz Urugvaja slavili osam puta.

KLUBOVI
7 – Independiente (Arg)
6 – Boca Juniors (Arg)
5 – Penarol (Uru)
4 – Estudiantes (Arg), River Plate (Arg)
3 – Olimpia (Par), Nacional (Uru), Sao Paulo (Bra), Gremio (Bra), Santos (Bra)
2 – Cruzeiro (Bra), Internacional (Bra), Atletico Nacional (Kol),
1 – Palmeiras (Bra), Colo-Colo (Čile), Racing (Arg), Flamengo (Bra), Argentinos Juniors (Arg), Velez Sarsfield (Arg), Vasco da Gama (Bra), Once Caldas (Kol), LDU Quito (Ekv), Corinthians (Bra), Atletico Mineiro (Bra), San Lorenzo (Arg).

ZEMLJE
25 – Argentina
18 – Brazil
8 – Urugvaj
3 – Kolumbija, Paragvaj
1 – Čile, Ekvador

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.