Povlači li se Rafael Nadal do kraja godine kako bi spreman dočekao Australian Open?

Foto: fah

Nakon što je osvojio 13. Roland Garros u karijeri i ukupno 20. Grand Slam te se tako izjednačio s velikim Rogerom Federerom španjolski tenisač Rafael Nadal nema navodno planova za finiš ove godine. Sve je izvjesnije da će Nadal pauzirati sve do Australian Opena, Grand Slam turnira koji bi se trebao igrati krajem siječnja iduće godine. Što zapravo želi Španjolac postići ovom pauzom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Nadal se očito želi fokusirati na Grand Slam turnire kako bi s Federerom iduće godine u borbi za najboljeg tenisača svih vremena kad su u pitanju odvojeni Grand Slam naslovi bio uspješniji. U Australiji bi se trebao vratiti i sam Federer. S obzirom na podlogu na Australian Openu, naravno, ne treba zanemariti ni šanse Novaka Đokovića, koji je u svojoj karijeri osvojio 17 Grand Slam titula.

U svojoj kolumni poznati novinar Steve Flink otkrio je da će se španjolski tenisač i veliki navijač Real Madrida odmoriti kako bi spreman dočekao prvi Grand Slam turnir početkom iduće godine. U Australiji bi Nadal trebao napasti svoj 21. Grand Slam naslov, a, dakako, nešto će se pitati i Federera te Đokovića. Inače Australian Open bi se trebao igrati od 18. do 31. siječnja.

”Moja je pretpostavka kako će Nadal odabrati da ne igra do kraja 2020. godine. Istina, turniri u dvorani i nisu mu baš omiljeni, nikad nije uspio osvojiti završni Masters te bi za njega bilo sjajno kad bi ga osvojio u uvjetima koji mu ne odgovaraju, ali… Glavni razlog za igranje Mastersa u Parizu i ATP finala bio bi da završi godinu kao prvi tenisač svijeta. Federer, Đoković i Nadal su to do sada uspijevali pet puta, volio bi Nadal u tome uspjeti šesti puta, no zaostaje previše za Đokovićem, 1.890 bodova. Vjerojatno ga do kraja godine ne može stići, zbog toga bi se mogao odlučiti ne natjecati se više ove godine”, poručio je američki novinar Steve Flink, koji tvrdi kako bi finiš godine Nadal proveo kod kuće i pripremati se za Australian Open.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP je promijenio odluku te će “čuvati” bodove tenisača sve do ožujka što španjolskom tenisaču ne stvara pritisak da baš moga igrati prije Australije.

Podsjetimo, drugi tenisač svijeta već je napravio dužu pauzu zbog koronavirusa te nije igrao na US Openu u Sjedinjenim Američkim Državama nego je sezonu nastavio u Rimu, a onda trijumfalno i u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.