Povratak Rogera Federera za milijun dolara

Foto: fah

Jedan od najboljih tenisača svijeta svih vremena, Roger Federer, propustit će prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open, koji počinje 8. veljače.  Nažalost, još uvijek nije poznato kada će se sjajni Švicarac vratiti na teniske terene, međutim, jedno je sigurno, brojni njegovi navijači diljem svijeta s nestrpljenjem čekaju njegov povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Federer nije igrao od poraza od Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Melbourneu. Prema nekim najavama Federer bi se trebao vratiti u ožujku, a pitanje je na kojem bi se turniru povratak Federera mogao dogoditi. Da li je to Rotterdam, Doha, Dubai…? Svi bi, dakako, željeli biti oni koji će svjedočiti povratku legendarnog švicarskog tenisača, koji je u svojoj karijeri osvojio 20 Grand Slam naslova. Naravno, pitanje je koliko će to zadovoljstvo koštati organizatore.

Primjerice, svi žele Federera, u Rotterdamu bi ga rado vidjeli, Švicarac je 2018. igrao besplatno, tražio je wild card koju je i dobio. Tada se pobjedom vratio na prvo mjesto na ATP ljestvici, no 2012. i 2013. igrao je za milijun dolara. To je cijena Rogera Federera, za manje ne igra.

Organizatori turnira 500 u Rotterdamu, na čijem je čelu bivši tenisač Richard Krajicek, inzistiraju da Roger ipak dođe kod njih i da to bude povratnički turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 ”Ako je znao da 8. veljače neće moći igrati te da je to prebrzo za njegov povratak kako može znati hoće li biti spreman 1. ožujka? Doduše, mečevi u dva dobivena seta su nešto drugo u odnosu na Grand Slam turnire, na kojima se igra na tri dobivena seta. Roger vrlo dobro zna da je dobro došao u Rotterdamu. Možete se samo nadati da će vas njegov menadžer nazvati da vam kaže kako on želi igrati ovdje, ili da ćete dobiti mail s istim sadržajem”, kazao je Krajicek.

Pobjednik Wimbledona 1996. godine, Richrad Krajicek, tvrdi sa je još uvijek neizvjesno kada će se Federer doista vratiti.

”Ne mogu smatrati da će se jamačno vratiti turnirima baš kod nas, možda je to za njega prerano? Također, voli igrati u Dubaiju. Nakon Rotterdama dolaze Doha i Dubai. On bi mogao odabrati da se pojavi na tim natjecanjima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da Federer nije igrao godinu dana milijunska premija bi se bez sumnje isplatila svakom turniru. Organizatori to najbolje znaju i zato inzistiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.