Povratak svjetskih prvakinja: U New Yorku se očekuje veličanstven doček za američke nogometašice

Foto: fah

Američkim nogometašicama, koje su u nedjelju u Lyonu osvojile četvrti naslov svjetskih prvakinja, bit će u srijedu u New Yorku priređen veličanstven doček na kojem se očekuje desetine tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doček počinje u 15.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a nogometašice će se u panoramskom autobusu provesti dijelom avenije Broadway, od Battery Parka do Gradske vijećnice, gdje će ih primiti gradonačelnik Bill de Blasio.

Bit će to druga tzv. konfeti parada za američke nogometašice, prva im je priređena 2015., također nakon osvajanja naslova svjetskih prvakinja.

Na tzv. trasi “Canyon of Heroes” u New Yorku u proteklih 130 godina održane su brojne parade u čast američkih vojnika i državnika, zatim u čast stranim državnicima (Charles de Gaulle, Winston Churchill, Nelson Mandela), pilotima Charlesu Lindberghu i Ameliji Earhart, koji su sami preletjeli Atlantik, astronautima iz misije Apollo 11 koji su sletjeli na Mjesec (Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins), te brojnim poznatim sportašima i drugim osobama iz javnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dočeka u New Yorku nogometašice će otputovati u Los Angeles gdje ih čeka sličan doček. No, pitanje je hoće li biti na prijemu kod predsjednika SAD-a Donalda Trumpa. Naime, kapetanica reprezentacije Megan Rapinoe, koja je proglašena za najbolju igračicu SP-a, već je ranije kazala kako neće otići u Bijelu kuću dok u njoj stoluje Donald Trump, jer su njegovi stavovi, ali i potezi administracije, štetni za niz društvenih manjina, uključujući i LGBT zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.