Pozivu Davora Šukera odazvali se svi, osim predstavnika Hajduka i Grada Splita: Svakom prvoligašu 3.5 milijuna kuna za obnovu travnjaka…

Foto: fah

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u Zagrebu je okupio predstavnike hrvatskih prvoligaša na sastanku, povod je projekt obnove nogometnih travnjaka na prvoligaškim utakmicama. Radi se o sredstvima koja je UEFA prvobitno namijenila za izgradnju nacionalnog nogometnog kampa na Sveticama, no, uz odobrenje UEFA-a sredstva je HNS prenamijenio za obnovu nogometnih travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem sastanku u hrvatskoj metropoli bili su predstavnici svih hrvatskih klubova, osim predstavnika Hajduka Grada Splita koji su odbili poziv Davora Šukera.

“Ciljevi projekta su omogućiti kraću zimsku i dužu ljetnu stanku prvoligašima, smanjiti broj ozljeda, prilagoditi kalendar većini europskih liga, smanjiti troškove klubovima za zimske pripreme, unificirati terene na kojima se igra 1. HNL i tako omogućiti bolje uvjete nogometašima i veću draž gledateljima na stadionima i pred malim ekranima.

HNS je, stoga, u Zagrebu okupio predstavnike klubova i gradova kako bi im predstavio projekt i kako bi se što prije poduzele potrebne radnje uoči početka radova koji su predviđeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji. Cilj je HNS-a da radovi budu gotovi do početka nove natjecateljske godine, kako bi u novu sezonu prvoligaši ušli na novim, besprijekornim travnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez donirat će 3.500.000 kuna pojedinom klubu, što će se iskoristiti za postavljanje hibridnog travnjaka, ugradnju odgovarajuće drenaže i navodnjavanja, grijanje i prvu godinu održavanja. Od klubova se očekuje financiranje projektne dokumentacije, a od gradova financiranje pripremnih komunalnih radova.

Hrvatski nogometni savez će u siječnju 2018. godine provesti javni pozivni natječaj za klubove i gradove, a u veljači 2018. će objaviti međunarodni javni natječaj za glavnog izvođača radova. Nakon toga pristupit će se potpisivanju ugovora s klubovima, gradovima i glavnim izvođačem, nakon čega će se obaviti pripremni radovi i kompletirati sve dozvole.

Na vrlo konstruktivnom i otvorenom sastanku u Zagrebu, uz dužnosnike HNS-a i predstavnika Uefe, bili su prisutni predstavnici svih pozvanih klubova i gradova osim HNK Hajduk i grada Splita”, navodi se u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.