Poznat raspored kvalifikacija: Hrvatski rukometaši odmah na Francuze

epa08167330 Spain's Raul Entrerrios Rodriguez (2-L) in action during the Men's European Handball Championship final match between Spain and Croatia in Stockholm, Sweden, 26 January 2020. EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT

Nakon završetka Europskog i Afričkog rukometnog prvenstva poznati su svi sudionici, odnosno sva tri domaćina olimpijskih kvalifikacija za Tokio. Svi turniri igraju se od 17. do 19. travnja 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom koja je domaćin jedne kvalifikacijske skupine, najugodnijim iznenađenjem Europskog prvenstva Portugalom i drugoplasiranom reprezentacijom s prvenstva Afrike, Tunisom.

Igra se klasičnim turnirskim sistemom, svako sa svakim, a dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na Olimpijske igre u Tokijo koje se održavaju od 24.07. do 09.08.2020. godine.

Igrat će se u Parizu, odnosno dvorani AccorsHotel Areni (nekada poznatijoj kao Bercy) a raspored za Hrvatsku iznimno je težak. Naime, u prva dva dana igra se s nominalno najtežim suparnicima, pa tek onda s nešto “lakšim” Tunisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. travnja 2020: FRANCUSKA – HRVATSKA
18. travnja 2020: HRVATSKA– PORTUGAL
19. travnja 2020: HRVATSKA– TUNIS

Domaćini dva preostala turnira su Norveška (Trondheim) u čijoj skupini igraju još Brazil, Čile i Južna Koreja, odnosno Njemačka (Berlin) gdje će uz domaćina nastupati Švedska, Slovenija i Alžir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.