Poznati novi detalji: Što se zna o smrti hrvatskog rukometaša Tota?

denis tot
Foto: Butel Skopje

Poznato je sve više detalja tragične smrti hrvatskog rukometaša Denisa Tota. Naime, Tot je preminuo u petak u Skoplju od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Imao je samo 27 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umro je u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

“Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. Već na samom prijemu isticali smo težinu stanja u kojem je pacijent primljen i sve pokušaje reanimacije.

Pacijent koji je nakon prijema i reanimacije prebačen u Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje preminuo je 8. travnja u poslijepodnevnim satima nakon 24 sata borbe za život i nekoliko dodatnih reanimacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo, bez vidljivih znakova nasilja i neizvjesnosti o uzroku smrti, predano je Institutu za sudsku medicinu na obdukciju kako bi se razjasnilo zašto je srce prestalo raditi”, poručili su iz klinike.

Iako se na prvu pojavila informacija da je Tot pretučen, sve su demantirali iz bolnice, ali i iz policije. Ali jučer je ipak otkriveno i potvrđeno da je smrti mladog rukometaša prethodio fizički napad.

> Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo u Sj. Makedoniji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak napadnut…

Telma TV se poziva na izvještaj liječnika sudske medicine i kaže da je obdukcija pokazala da je Totu zbog udarca u glavu mozak teško oštećen, što je bilo kobno.

Potvrdu su dobili od skopskog tužiteljstva, koje je već usmeno obaviješteno i čeka kompletnu dokumentaciju za otvaranje predmeta. Navodno su uključene tri osobe, od kojih su dvije, mladić i djevojka, već privedene, a treća je u bijegu.

Videosnimka pokazuje kako su Tot i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu. Po odlasku , potukli su se, nakon čega je Tot pao u nesvijest, a ostali su otišli. Tijelo mladog rukometaša vidio je jedan od djelatnika u diskoteci te odmah pozvao Hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija sve potvrdila

Nakon što su makedonski mediji objavili da je Tot ipak napadnut, sve je potvrdila i policija.

“Dana 7. travnja oko 3:30 ispred noćnog kluba došlo je do verbalne svađe između Denisa Tota i osoba A.Lj. (28), K.L. (19) i A.K. (22), svi iz Skoplja. Trojka je napala Denisa i udarila ga u glavu. On je glavom udario u asfalt i izgubio svijet. Odmah je prevezen u bolnicu, reanimiran i stavljen na respirator. Imao je i srčani udar te je jučer podlegao ozljedama.

Dobili smo snimke sigurnosnih kamera i jučer obavili razgovore s više osoba, među njima i dvoje osumnjičenih. Treća osoba (A.Lj.) je još uvijek nedostupna policiji i izvršen je pretres njezine kuće”, objavila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.