Otac Denisa Tota, rukometaša ubijenog u Makedoniji: ‘Žena i ja idemo na groblje dva put dnevno’

Foto: Facebook

U srijedu je nastavljeno suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota koji je nasmrt pretučen ispred noćnog kluba u gradskom parku u Skopju. Na suđenju za njegovo ubojstvo optuženi su Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22), koji su ranije izjavili da se ne osjećaju krivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao svjedok je saslušan njegov otac, Igor Tot, koji je izjavio da im je nakon incidenta život potpuno stao, javlja Večer.

”Da je danas sve u redu, on bi bio tu, igrao bi za Butel ili Vardar, obožavao je Makedoniju. Supruga ne radi, ja radim smanjenim intenzitetom. Stalno idemo na groblje, dva puta dnevno”, rekao je Igor Tot.

> Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo u Sj. Makedoniji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vrijedno radimo i supruga i ja te njegov brat koji igra u Nizozemskoj. Nije nam lako, očekujemo da se sazna istina, da se vidi što je i kako je. Da vidimo jesu li optuženi krivi i ako jesu, neka budu kažnjeni”, kazao je otac rukometaša.

Branitelji optuženi su tijekom suđenja kazali kako se ne slažu s pravnom kvalifikacijom kaznenog djela jer trojica optuženih nemaju element namjere te su najavili da će u postupku dokazati da udarci osumnjičenih nisu bili uzrok rukometaševe smrti.

Podsjetimo, troje okrivljenih izašlo je iz noćnog kluba zajedno s Totom, ušli su u taksi kada je počela rasprava. Potom je Kostovski izašao i Tota izvukao iz automobila. Počeli su ga udarati, a nisu stali ni kada je pao. Rukometaš je zadobio teške ozljede glave i tijela, uslijed čega je završio u komi, a potom preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.