Poznati trener stao u obranu Luke Modrića i Janice Kostelić: ‘Zgrožen sam, takvima se dižu spomenici, a kod nas ih se vrijeđa’

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dobio je tek dva do tri dana predaha. Nakon suđenja Zdravku Mamiću u Osijeku, koje je prekinuto i odgođeno, medijska hajka protiv Luke bila je u jednom trenutku u najmanju ruku besramna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taman je kad je izgledalo kako se sve smiruje, kad je izgledalo da jenjava mržnja koja se širila kroz društvene mreže te preko pojedinih portala, sve se vratilo na staro. Naime, DORH je protiv Modrića otvorio istragu, sumnjaju da je Luka lagao u svom iskazu sudu. Ponovno je to aktiviralo i medijsku hajku koja se onda prelila, po starom prokušanom receptu, na društvene mreže. Za medijske ”progonitelje” Luka je kriv i prije nego što je istraga i počela.

Kako će DORH dokazati svoje sumnje, pitaju se mnogi? Vrijeme će pokazati. međutim, puno brže od vremena reagirali su i neki poznati treneri te nogometaši. Reagirao je i bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić.

“Ljudi moji, tko imalo zna Luku Modrića, ne može ga mrziti, on je jednostavno takva osoba. Ne treba govoriti kakav je igrač, važna poluga jednog Real Madrida, ali to je tako pristojan i dobar dečko da ne mogu shvatiti da ga se tako napada zbog jednog svjedočenja. Kakva su to mjerila? No kod nas je to očito tako. Ali nemojmo se onda čuditi što nas baš ne uvažavaju u svijetu, a vjerujte da znam o čemu govorim jer živim u svijetu. Zašto bi nas cijenili kad se tako ponašamo prema svojim najboljim ljudima, kad sami sebe ne cijenimo i samo tražimo kako ćemo si podmetnuti nogu?”, retoričkim pitanjem Vahid Halilhodžić se u Večernjem listu osvrnuo na sve ono što se oko Luke Modrića, i ne samo oko njega, događalo posljednjih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikoga, nažalost, ne bi čudilo da se Modrić nakon svega zahvali reprezentaciji i definitivno kaže zbogom hrvatskom nogometu. Tko bi ga mogao kriviti?

Halilhodžić se osvrnuo i na sve ostalo što se događa posljednjih dana u našoj zemlji, pa tako redom,  suđenje Zdravku Mamiću, fizički napad na Mamića u Bolu na Braču, verbalno zlostavljanje Janice Kostelić, banaliziranje pojedinih medija napada na Janicu…

To je u tim krajevima ludilo i meni je teško shvatiti sve to, takvo ponašanje nije normalno. Znate, demokracija je jako ‘fina’ riječ, ali ponašati se u skladu s tom riječi nije očito tako jednostavno. Mi smo u svojoj demokraciji zaboravili na etiku, na kulturu, na civilizacijske norme koje bi uz demokraciju trebale ići pod ruku. No nije tu ni država napravila sve što može, u takvim se slučajevima vidi koliko je pojedina država jaka. Vidio sam i da je napadnuta Janica Kostelić i zgrozio sam se .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je nemoguće, nemoguće! Janica je oličenje Hrvatske u svijetu, nitko, ali baš nitko nije toliko dao ugledu Hrvatske kao što su to učinili hrvatski sportaši, pogotovu Janica. Takvima u svijetu dižu spomenike, a kod nas ih se vrijeđa. Za mene je to dno ponašanja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.