Pred Snježnom kraljicom teški su dani: Tomašević najavio smanjivanje ulaganja

Zagreb, 6.1.2022.- Muška slalomska utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy" 2022 na zagrebaèkom Sljemenu otkazana je po drugi put radi lošeg stanja staze. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Sljemenski slalom skijaša nije prva otkazana ovosezonska utrka Svjetskog kupa. Otkazani su i spust i super-G u Lake Louiseu, ali i zamjenski spust u Beaver Creeku te super-G u Bormiju. No, Snježna kraljica prva je ovosezonska tehnička utrka skijaša otkazana usred natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Emmanuel Couder, FIS-ov šef za tehničke discipline skijaša, tehničke elemente (određene rupe na stazi) koji su mu davali pravo da utrku dovede u pitanje. No, da je gledao slalom na Svjetskom prvenstvu u Bormiju 2005. onda bi vidio da je tada aktualni svjetski prvak Ivica Kostelić bio onemogućen u obrani naslova jer je naletio na puno veću rupu od bilo koje na Sljemenu, ali ta utrka ipak nije otkazana. Osim toga, Couder nije pokazao baš puno empatije prema organizatorima koji su uložili golem trud da na brdu bez dovoljno prirodnog snijega organiziraju utrku Svjetskog kupa.

Od samog jutra bio je negativan, pa tako i za vrijeme utrke, koju je kao glavni sudac četiri puta prekidao i tako izazivao nervozu među natjecateljima i trenerima. Netko dobronamjeran na njegovu mjestu ne bi prekinuo utrku nakon 14. skijaša ako se zna da nakon 15. dolazi televizijski “break”. Pa bi potom možda pričekao 22. vozača jer je nakon toga nova televizijska stanka. Ne, on nije to učinio nego se požurio i učestalim prekidanjem natjecanja stvorio i psihološke uvjete za otkazivanje utrke. Nakon svega, stječe se dojam da Zagreb u središtima moći nekomu smeta. Kao da je Austrijancima, Švicarcima, Talijanima i Francuzima bilo već previše to što su im Janica i Ivica Kostelić “otimali” medalje pa da im još na nos nabijaju i to da u Zagrebu organizatori rade čuda.

No, još veća opasnost za buduće održavanje utrke dolazi od nove gradske vlasti koja je odlučila srezati vrhunski sport i koja ne podržava nikakve veće sportske projekte pa tako ni Snježnu kraljicu u ovom obliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve to znači da su pred direktorom utrke Vedranom Pavlekom teški dani. Grad mu je već najavio smanjenje ulaganja za 50 posto, što znači da će on morati pojačati sponzorski dio, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.