Predsjednik HNS-a Davor Šuker o svemu: Novom ugovoru izborniku Čačiću, ‘porastu huliganizma’, zaradi ako se plasiramo u Rusiju…

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker je u intervjuu HNTV progovorio je o aktualnom stanju u hrvatskom nogometu, naravno, bilo je riječi o derbiju na Poljudu proteklog vikenda između Hajduka i Rijeke (1:1) te navijačim neredima, bivši hrvatski reprezentativac i najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije svih vremena rekao je ponešto o reprezentaciji s obzirom na činjenicu da Vatreni za manje od dva tjedna igraju važnu utakmicu protiv Ukrajine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nakon dugo vremena na tribine vraćaju se i navijači na jednoj domaćoj hrvatskoj utakmici. Šuker je najavio i novi ugovor za aktualnog izbornika Antu Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a rekao je da je gledao derbi na Poljudu, zadovoljan je nogometom, gledateljima, ipak uz jednu ogradu.

“Zabrinjava nas porast huliganizma na nogometnim utakmicama. Nedavno smo Vladi RH prikazali koliko nogomet gubi zbog huliganizma. Izgubili smo više od milijun eura zbog igranja pred praznim tribinama. HNS je već platio više od 5 milijuna eura kazni. Pa zar smo toliko bogati da taj novac nismo mogli uključiti u druge projekte?”, rekao je Šuker koji je zatim dodao da će na sljedećem IO-u predložit produljenje ugovora Čačiću jer dobro obavlja svoj posao. ”

“Na kraju je rezultat taj koji je bitan i presudan čimbenik”, smatra Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli Hrvatska uskoro igra utakmicu s Ukrajinom, po prvi puta pred navijačima nakon 18 mjeseci.

“Sve ćemo napraviti za uspjeh. Spustili smo cijene ulaznica, želimo da taj dan prođe bez ekscesa, neka bude ispunjen stadion, a Čačić i igrači neka nam donesu tri boda. Plasmanom na SP u Rusiji bismo opet zaradili 8-10 milijuna eura”, tvrdi šef HNS-a. Zarada je važna, no, zar sam plasman i mogućnost da se ode jako daleko, s obzirom na izuzetnu generaciju koju Hrvatska ima, nije važniji od novaca?

Šuker je komentirao i svoja česta putovanja u inozemstvo, što mu neki zamjeraju u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa ima li predsjednik pravo na godišnji odmor? Spojio sam ugodno s korisnim, bio sam na godišnjem i svjedočio utakmici Meksika i Islanda. Dogovorili smo novu utakmicu, svima je jasno da nam je u HNS-u i ekonomija bitna”, kazao je Šuker i dodao da na put preko bare na utakmicu protiv Meksika neće voditi najbolje igrače. Očito Hrvatska ide isključivo na financijski izlet, koji je jako važan, poruka je predsjednika HNS-a.

“Vodit ćemo one koji su nam bitni za budućnost. Ekonomski će to biti isplativo, a igrat ćemo protiv još jedne svjetske velesile”, zaključak je Davora Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.