(FOTO, VIDEO) Juventus rutinski s Pjacom i Mandžukićem do četvrtfinala Lige prvaka, Leicester prošao nakon drame protiv Seville

Foto: Twitter

Nakon Real Madrida, Barcelone, Bayerna i Borussije Dortmund, plasman u četvrtfinale Lige prvaka izborili su Juventus i Leicester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Juventus je u uzvratnom dvoboju osmine finala u Torinu pobijedio Porto 1-0 i tako potvrdio pobjedu 2-0 iz prve utakmice, dok je Leicester City pobijedio Sevillu 2-0 nadoknadivši gol zaostatka iz prve utakmice u kojoj je izgubio 1-2.

Torinska ‘Stara dama’ je rutinski odradila uzvratni dvoboj i niti jednog trenutka nije bilo upitno tko će dalje. Portove nade u moguće čudo nestale su u završnici prvog dijela kada je Maxi Pereira isključen zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, a Paulo Dybala sigurno realizirao kazneni udarac. Nastavku susreta Juventus je mirno odradio.

Mario Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juve, dok je Marko Pjaca ušao u igru u početkom drugog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju gledali smo pravu dramu i veliku pobjedu Leicester Cityja koji je prvi put u povijesti izborio četvrtfinale Lige prvaka. ‘Lisice’ su u prvom susretu izgubile 1-2, a na svom travnjaku slavile 2-0 za veliki podvig. Sevilla je mogla izboriti barem produžetak, no gosti su u 80. minuti promašili kazneni udarac, a tragičar je postao Steven N’Zonzi.

Domaćin je do vodstva stigao više sretno nego spretno u 27. minuti. Riyad Mahrez je iz slobodnog udarca ubacio pred suparnički gol, a lopta je u gužvi pogodila Wesa Morgana u nogu i završila iza leđa Sergia Rica. U 53. minuti Sergio Escudero je sjajnim udarcem sa više od 25 metara uzdrmao vratnicu, a samo minutu kasnije Marc Albrighton je zabio za 2-0.

U 75. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog karton isključen Samir Nasri, no pet minuta kasnije Sevilla je mogla do pogotka kojim bi izjednačila rezultat iz prve utakmice. Priliku utakmice imao je Steven N’Zonzi, ali je promašio jedanaesterac, točnije njegov udarac je obranio Kasper Schmeichel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja dva putnika u četvrtfinale doznat ćemo u srijedu kada su na rasporedu posljednje dvije uzvrate utakmice osmine finala. Monaco će na svom travnjaku protiv Manchester Cityja loviti dva gola zaostatka nakon što su Englezi dobili prvu utakmicu 5-3, dok će Atletico Madrid na svom travnjaku ugostiti Bayer Leverkusen nakon što je u prvom susretu slavio 4-2.

Ždrijeb parova četvrtfinala je 17. ožujka, prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 11. i 12. travnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

JUVENTUS – Porto      1-0 (Dybala 42-11m)
(prva utakmica 2-0)

LEICESTER CITY – Sevilla   2-0 (Morgan 27, Albrighton 54)
(prva utakmica 1-2)

Igrano u srijedu, 8. ožujka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA – Psg         6-1 (Suarez 3, Kurzawa 40-ag, Messi 49-11m, Neymar 88, 90pen, Roberto 90+5/Cavani 62)
(prva utakmica 0-4)

BORUSSIA DORTMUND – Benfica 4-0 (Aubameyang 4, 62, 85, Pulišić 59)
(prva utakmica 0-1)

Igrano u utorak, 7. ožujka

Napoli – REAL MADRID  1-3 (Mertens 24 / Ramos 52, Mertens 57-ag, Morata 90)
(prva utakmica 1-3)

Arsenal – BAYERN         1-5 (Walcott 20 / Lewandowski 55-11m, Robben 68, Douglas Costa 78, Vidal 81, 85)
(prva utakmica 1-5)

U srijedu, 15. ožujka:

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen (prva utakmica 4-2)

Monaco – Manchester City (prva utakmcia 3-5)

NAPOMENA: Velikim slovima su ispisana imena klubova koji su prošli u četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.