Predsjednik MOO-a Thomas Bach: ‘Odluka o nastupu ruskih sportaša na ZOI je izbalansirana za novi čisti ruski sport’

ukrajina
Foto: fah

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izjavio je u srijedu kako je odluka da se na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu koje započinju za 16 dana zabrani nastup ruskoj reprezentaciji već da se on dopusti samo pojedincima iz te države koji su mogli dokazati da nikada nisu bili pozitivni na dopinškoj kontroli bila “izbalansirana”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Željeli smo da kazna Rusiji bude jasna, ali ju nismo željeli poniziti. Željeli smo ponuditi čistim ruskim sportašima priliku da sudjeluju na Igrama, a novoj generaciji mladih sportaša iz te zemlje da budu ambasadori za novi čisti ruski sport”, kazao je Bach.

Petog prosinca prošle godine MOO je zabranio Rusiji nastup u Pjongčangu zbog sustavne manipulacije antidopinškim sustavom na prošlim ZOI u Sočiju zbog kojih su deseci ruski sportaši retroaktivno ostali bez medalja osvojenih na tim Igrama.

Neovisno tijelo MOO-a sastavilo je popis ruskih sportaša koji će imati pravo nastupiti na Igrama u Pjongčangu kao neovisni sportaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je tijelo svoju zadaću shvatilo vrlo ozbiljno u nastojanju da se nastup omogući samo onim sportašima za koje se može sa stopostotnom sigurnosti utvrditi da su čisti”, dodao je Bach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.