Predsjednik NK Osijek prvi je vukao važne poteze: ‘Nakon ovoga ćemo moći izdržati mjesecima…’

Foto: NK Osijek

Svijet sporta stoji zbog pandemije koronavirusa, a u NK Osijek prvi su povukli konkretne poteze. Prijedlog klupskog čelništva da se trajno odreknu 25 posto dosadašnjih primanja, da kada to bude moguće i kada natjecanje opet krene uz pedeset posto dosadašnjih plaća dobiju još preostalih 25 posto od ukupnog ranijeg primanja igrači su prihvatili bez problema.

“Mi smo prvi osmislili i izradili krizni plan za djelovanje u ovom teškom razdoblju. Naišli smo na veliko, na puno razumijevanje svih igrača, članova stručnog stožera i naših klupskih djelatnika na čemu im svima zahvaljujem. Sad kada smo povukli taj potez i nastavili djelovati pod drugim uvjetima siguran sam da možemo izdržati mjesecima uredno izvršavajući svoje obveze”, kaže predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović za Sportske novosti.

“Izgradnja našeg novog stadiona i nogometnog kampa nije stala i neće stati. U ovom je trenutku Osijek stabilan i ostat će takav. Kažem, opet, možemo izdržati mjesecima i znamo kako”, dodao je.

Pitali su ga i što HNS može učiniti?

“Mora stvoriti regulativu kroz koju bi imao pravni temelj da se ne dogodi da i jedan klub propadne, a nekima i takva opasnost prijeti. Tri su koraka važna. Prvi, biti svjestan neznanja što donosi budućnost. Drugi, shvatiti postojeću nelikvidnost i mogući raspad sustava na razini klubova, pa i očekivanja najgoreg scenarija, njihova gašenja u čemu FIFA, UEFA i nacionalni savezi i naš HNS moraju svima dati smjernice i odrediti zakonsku regulativu budućeg djelovanja. Treći je u uskoj svezi s tim drugim, jer ako se ne povuku potezi u cilju zajedničkog djelovanja kroz donošenje regulative bojim se najgoreg, gašenja dobrog, ne želim to ni izgovoriti, većine klubova”, poručuje Meštrović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Sportske novosti