Predsjednik NK Osijek prvi je vukao važne poteze: ‘Nakon ovoga ćemo moći izdržati mjesecima…’

Foto: NK Osijek

Svijet sporta stoji zbog pandemije koronavirusa, a u NK Osijek prvi su povukli konkretne poteze. Prijedlog klupskog čelništva da se trajno odreknu 25 posto dosadašnjih primanja, da kada to bude moguće i kada natjecanje opet krene uz pedeset posto dosadašnjih plaća dobiju još preostalih 25 posto od ukupnog ranijeg primanja igrači su prihvatili bez problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo prvi osmislili i izradili krizni plan za djelovanje u ovom teškom razdoblju. Naišli smo na veliko, na puno razumijevanje svih igrača, članova stručnog stožera i naših klupskih djelatnika na čemu im svima zahvaljujem. Sad kada smo povukli taj potez i nastavili djelovati pod drugim uvjetima siguran sam da možemo izdržati mjesecima uredno izvršavajući svoje obveze”, kaže predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović za Sportske novosti.

“Izgradnja našeg novog stadiona i nogometnog kampa nije stala i neće stati. U ovom je trenutku Osijek stabilan i ostat će takav. Kažem, opet, možemo izdržati mjesecima i znamo kako”, dodao je.

Pitali su ga i što HNS može učiniti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mora stvoriti regulativu kroz koju bi imao pravni temelj da se ne dogodi da i jedan klub propadne, a nekima i takva opasnost prijeti. Tri su koraka važna. Prvi, biti svjestan neznanja što donosi budućnost. Drugi, shvatiti postojeću nelikvidnost i mogući raspad sustava na razini klubova, pa i očekivanja najgoreg scenarija, njihova gašenja u čemu FIFA, UEFA i nacionalni savezi i naš HNS moraju svima dati smjernice i odrediti zakonsku regulativu budućeg djelovanja. Treći je u uskoj svezi s tim drugim, jer ako se ne povuku potezi u cilju zajedničkog djelovanja kroz donošenje regulative bojim se najgoreg, gašenja dobrog, ne želim to ni izgovoriti, većine klubova”, poručuje Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.