Kad ova pandemija prođe, a proći će, očekuju nas dvije najbogatije sportske godine u povijesti…

Foto: fah

I dok mediji najavljuju ”teška vremena”, za nas, naravno, obične hrvatske građane, ne za većinu ”njih” s obzirom na sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s glavnim urednicima nekih hrvatskih medija, na kojem je navodno premijer obećao pomoć, a zauzvrat ih podučio kako bi se trebalo izvještavati u vrijeme pandemije koronavirusa, život nije stao. Život ne mogu zaustaviti nikakve mjere, od onih prijeko potrebnih kako bi se zaštitilo zdravlje građana, do onih bizarnih kakve donose neki režimi u svijetu, pa i u našem istočnom susjedstvu, a koje očito ne daju neke rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sport je također u teškoj situaciji, našao se na udaru kao nikad od vremena Drugog svjetskog rata, odgođena su brojna sportska natjecanja, poput Europskog prvenstva, Olimpijskih igara, prekinuta su privremeno i nacionalna prvenstva, ne igra se Liga prvaka… Međutim, koliko god sve to djelovalo frustrirajuće za sve zaljubljenike u sport ipak i takva situacija ima i svoju dobru stranu… Naime, zato će, tješe se neki, iduća godina, kao i finiš ove godine, ako sve bude kako se očekuje, čemu se svi nadamo, biti izuzetno bogat sportom.

Svo to sportsko bogatstvo događaja trebalo bi potrajati najmanje do 2022. godine i Zimskih olimpijskih igara u Pekingu te Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Naime, očekuje se, ako će to dopustiti razvoj situacije s pandemijom, da će se Liga prvaka i Europska liga ovog ljeta igrati usporedno s nacionalnim prvenstvima… A onda skoro odmah, uz minimalnu pauzu i početak nove sezone, kvalifikacije za Ligu prvaka, Europsku ligu, početak nacionalnih liga, kako bi se na vrijeme završila iduća sezona s obzirom da se već ranog ljeta iduće godine igra Europsko prvenstvo, a nakon toga i Olimpijske igre. A gdje su tu još kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo…?  Hrvatska, predvođena Lukom Modrićem, je srećom uspjela izboriti Euro na vrijeme, izbjegla je krizu s koronom, no, ima dosta onih kojima to još nije pošlo za rukom. Zapravo se još uvijek ne zna tko će igrati s Hrvatskom u skupini na Euru… Tu su i kvalifikacije za Olimpijske igre, nažalost, hrvatski sportaši imat će pune ruke posla ne bi li izborili plasman na najjače i najveće sportsko natjecanje, rukometaši, košarkaši…, još uvijek moraju uloviti svoj vlak za Tokio.  Kako će se i kada sve to raspetljati još uvijek se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je u pitanju nogomet imamo i relativno novo natjecanje pod okriljem UEFA-e, Ligu nacija, i ona će morati, prije ili kasnije, doći na red. U mnogim zemljama morat će se odigrati i završnica kup natjecanja, u Hrvatskoj su iz Kupa ispali i Dinamo i Hajduk, u Španjolskoj su ispali i neki španjolski velikani. Očekuje nas luda završnica kup natjecanja ovog ljeta, ako…  Nogomet nije tenis i UEFA će se teško odreći Lige prvaka, Europskog prvenstva, makar se većina utakmica igrale bez publike…

I kad se sve to odigra, kad se odigra Euro iduće godine, kad završe Olimpijske igre, krenut će nova sezona te kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo, nova skraćena sezona, koja će se igrati u skraćenom vremenu, što znači puno više utakmica u relativno kratkom razmaku, a prije toga Zimske olimpijske igre i hrvatski adut za medalju Filip Zubčić… Svijet ovakvu situaciju, a s njim i sport, ne pamti ovo već 75 godina, kao da sve kreće ispočetka, samo ubrzanim tempom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.