Predsjednik Osijeka: ‘Šuker je nemjerljiv kapital za hrvatski nogomet’

Foto: NK Osijek

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović ima razloga za zadovoljstvo godinom iza sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovoj godini dajem višu ocjenu nego prošloj iz osnovnog razloga što su više nego vidljivi obrisi Pampasa. Financijski smo stabilni, igrački jači, a nisam nezadovoljan ni rezultatski, jer smo na kraju prošle sezone bili treći s četvrtim proračunom u ligi, a sada smo blizu 2. mjesta i s odličnim učinkom postignutih golova. Veselimo se 2020. koja bi trebala biti kulminacija naše četiri godine u klubu i u kojoj ćemo se preseliti u naš novi i pravi dom”, kaže Meštrović za Sportske novosti.

“U danim okolnostima uopće se ne opterećujem s time hoćemo li stadion otvoriti u četvrtom kvartalu 2020. ili u prvom kvartalu 2021. Težim da to bude već u 2020., ali ne ovisi nam život o tome, pa i ako bude u prvim mjesecima 2021. neću biti nezadovoljan, već jednako sretan i ponosan. Najvažnije je da ćemo ispuniti dano obećanje o novom domu NK Osijek – istaknuo je Meštrović, koji ne krije ponos zbog izgradnje stadiona i kampa čija se vrijednost procjenjuje na preko 40 milijuna eura i čime će Hrvatska prvi put u svojoj povijesti dobiti vrhunski i moderni nogometni kompleks. S obzirom na to da je to najvažniji klupski projekt, jasno je da nešto mora i trpjeti, pa Osijek s proračunom koji ne prelazi 10 milijuna eura godišnje, od čega 10 posto ide za vraćanje starih dugova, još uvijek nije konkurentan za borbu za naslov”, ističe.

“S četvrtim proračunom po snazi u ligi naš jedini rezultatski imperativ je izlazak u Europu, iako naravno uvijek želimo biti bolji nego ranije. Neuspjeh je samo ako smo lošiji. No, nije isključeno da ćemo nakon završetka Pampasa ozbiljno povećati proračun, čime će i rezultatski imperativ biti na puno višoj razini i težit će se velikom iskoraku k samome vrhu HNL-a”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nećemo nikoga prodati samo radi prodaje. Tu mora biti zadovoljen interes i kluba i igrača. Marić ima impresivnu statistiku, reprezentacije dostojnu i ako smo naše obrambene igrače prodavali za iznose preko 2 milijuna eura, onda najboljeg strijelca lige, kada za to dođe vrijeme, moramo prodati za višestruko više”, poručuje.

“Šuker je nemjerljiv kapital za hrvatski nogomet, a ja bih baš volio vidjeti tko u hrvatskom nogometu u smislu predsjedničke funkcije može s njime stati u istu rečenicu”, komentirao je i situaciju u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.