Preko 350 000 čitatelja Marce: Tko je bolji klub u Hrvatskoj, Dinamo ili Hajduk?

Foto: Snimka zaslona

Jedan od najčitanijih sportskih dnevnika na svijetu, Realu bliska Španjolska Marca, na svojoj je službenoj stranici ponudila čitateljima zanimljivu opciju. Naime, pozvali su brojno čitateljstvo da sudjeluje u izboru za najbolji klub u svakoj državi. Spomenimo kako u jednoj državi može biti najbolji samo jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su čitatelji Marce mogli glasovati za najbolji klub u Hrvatskoj, a kandidati su bili Dinamo i Hajduk, dok su neke države koje u svijetu imaju više poznatih klubova u izboru imale i više od dva kluba. Kako smo rekli, hrvatski klubovi za koje se na stranici Marce moglo glasovati bili su Dinamo i Hajduk. Glasovanje za ova dva hrvatska kluba izazvalo je veće zanimanje čitatelja nego što se očekivalo.

Čitatelji Marce u velikom postotku, njih čak 87 posto, smatraju da je Dinamo veći klub od Hajduka.

Foto: Snimka zaslona

Naime, više od od 350 tisuća čitatelja glasovalo je u izboru, za hrvatske klubove, što je više nego je čitatelja sudjelovalo u izboru za primjerice meksički derbi Americe i Chivasa, u tom izboru glasovalo je oko 300 000 čitatelja Marce, odnosno posjetitelja Marcine stranice. Hrvatski derbi privukao je veće zanimanje i veći broj glasača od srpskog derbija između Crvene zvezde i Partizana, koji je privukao preko 250 000 glasača.  Hrvatski derbi privukao je više glasača nego što su privukli veliki turski derbiji Galatasaraya, Fenerbahčea i Bešiktaša, koji su privukli tek nešto manje glasača od derbija dva najjača hrvatska kluba.  Dovoljno je reći da je hrvatski derbi privukao veću pozornost čitatelja Marce nego što je uspjelo velikom škotskom derbiju između Celtica i Rangersa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.