Prelazi li Dani Olmo u Barcelonu i koliko bi pripalo Dinamu?

Zagreb, 20.02.2019 - konferencija za medije GNK Dinamo, trenera Nenada Bijelice i Dania Olma, uoči uzvratne utakmice šesnaestine finala Europa lige Dinamo - Viktoria Plzen. Na slici Dani Olmo Foto HINA/Mario ĆUŽIĆ/mć

Krenula je priča, a koju je onda teško zaustaviti, o prelasku španjolskog reprezentativca Danija Olma iz RB Leipziga u Barcelonu. Navodno je nekadašnji miljenik navijača Dinama na korak do dogovora s katalonskim klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Mundo Deportiva navodno se direktor katalonskog diva Deco već se sastao s Olmovim predstavnicima, obavljeni su prvi razgovori koji bi mogli uroditi plodom. Barca bi trebala biti brža ako doista želi uspjeti dovesti Olma jer su za njegovo nogometno umijeće zainteresirani neki drugi klubovi. Prije svih klubovi iz Njemačke te Engleske. Olmo doista želi napustiti Leipzig kako bi napokon napravio iskorak u karijeri te bio konkurentan za osvajanje Lige prvaka. Dakle, Katalonci nemaju izbora ako žele uspjeti, vrijeme im više nije na njihovoj strani.

Barcelona ne bi trebala imati problema ukoliko se dogovore oko uvjeta s Leipzigom, s igračem će, nadaju se, vrlo brzo i vrlo jednostavno dogovoriti. Barca je u dobrim odnosima s čelništvom njemačkog kluba tako da bi im to moglo ubrzati proces. Navodno bi ukupni iznos transfera mogao biti 60 milijuna eura, barem tako tvrde španjolski mediji.

Ako bi došlo do konačnog dogovora, odnosno ako bi spomenuti iznos bio dogovoren, Dinamu bi, kao bivšem klubu Danija Olma, pripalo oko šest milijuna eura, to jest 20 posto od razlike transfera. Dodajmo na kraju kako je Olmo dijete Barcelone s obzirom kako je igrao za spomenuti klub do kadetskog uzrasta kada je prešao u Dinamo. U Dinamu je, kako sam priznaje, proveo sjajne godine svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.