Premijer Plenković osudio napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti na Braču

Sabor, 13.06.2019 - Sjednica Vlade RH. Na slici predsjednik Vlade Andrej Plenković. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ponovno je u četvrtak oštro osudio napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru na Braču, poručivši da od svih tijela očekuje da se protiv takvih neprihvatljivih, primitivnih i divljačkih ispada bore agilno i aktivno te ih oštro sankcioniraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da je to nedopustivo i u ime Vlade osuđujem sva takva ponašanja i mislim da moramo učiniti još i više na preventivnom i na represivnom djelovanju protiv takvih pojava da se jednostavno neprihvatljivi, primitivni i divljački ispadi zaista oštro sankcioniraju, a to znači da radimo i na promjeni klime u društvu koja očito u jednom segmentu dostiže stupanj polarizacije, pa i netrpeljivosti koja je apsolutno neprihvatljiva”, kazao je Plenković na sjednici Vlade.

U napadu na petero osoba u dobi od 21 do 26 godina sudjelovalo je više osoba, a napadu je teže ozlijeđen supetarski vatrogasac koji je sezonce štitio. Djevojka iz Varaždina i preostala trojica mladića su lakše ozlijeđeni.

Plenković je poručio da “u ovakvoj Hrvatskoj, modernoj Hrvatskoj koja je riješila sve svoje strateške nacionalne zadaće, koja želi biti uključiva, koja želi društvo koje je tolerantno i poštuje svoje tradicionalne vrijednosti, nema mjesta takvim ispadima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković očekuje od svih tijela da se protiv toga bore agilno i aktivno. “Tu naravno mislim i na policiju, pravosuđe koje treba djelovati, ali uopće i na sve društvene aktere i na političke stranke da pridonose klimi koja je susretljivija, a ne koja dijeli i stvara preduvjete da se ovakva neprihvatljiva ponašanja događaju”, zaključio je premijer.

Plenković: Reforme i investicijski rejting omogućili najpovoljnije refinanciranje

U četvrtak je najnovije izdanje euroobveznica ocijenio vrlo uspješnim i naglasio kako je riječ o dosad najpovoljnijem refinanciranju obveza države na međunarodnom tržištu, a taj se uspjeh po njegovim riječima može pripisati provođenju reformi i dizanju hrvatskog kreditnog rejtinga na investicijski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: Novim izdanjem euro obveznice ušteda od 250 mln eura u 10 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.