Preminula legendarna hrvatska odbojkašica Snježana Ušić

Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon duge i teške bolesti u petak 27. travnja u Velikoj Gorici preminula je legendarna hrvatska odbojkašica Snježana Ušić, rođena Azenić u dobi od 56 godina.

Snježana je rođena 14. travnja 1962. godine u Požegi. Igračku karijeru započela je u Odbojkaškom klubu Željezničar iz Osijeka, gdje je po kvaliteti odskakala od svojih suigračica, pa je vrlo brzo najprije prešla u Vukovar, a potom zagrebačku Mladost, gdje je igrala punih 11 godina i bila jedna od najboljih igračica.
Dugi niz godina igrala je Snježana za reprezentaciju Jugoslavije, s kojom je na mediteranskim igrama osvojila dvije medalje. Na Igrama 1979., u Splitu zakitila se srebrom, a u Casablanci 1983. brončanom medaljom.
Pripadala je izuzetno sportskoj obitelji. Suprug Sven višegodišnji je košarkaš Cibone, kćerke Senna, Simona, Marija i Ana su odbojkašice a sin David košarkaš, dok je otac Antun Azenić u Velikoj Gorici osnovao Odbojkaški klub Azena u kojemu je Snježana igrala i bila trenerica.
Pokop Snježane Ušić biti će u ponedjeljak u 16 sati u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.