Preminuo legendarni sportski novinar Zvonimir Magdić ‘Amigo’

Foto: fah

Doajen i jedan od najvećih romantika hrvatskog sportskog novinarstva Zvonimir Magdić – Amigo preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 88. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonimir Magdić rođen je 1930. godine u Zagrebu, a po struci je bio diplomirani pravnik. Sportskim novinarstvom počeo se baviti 1964. godine, a profesionalno je u Sportskim novostima i SN Reviji radio od 1971. do umirovljenja 1993. godine. Izvještavao je s nekoliko europskih i svjetskih prvenstava a bio je i jedan od najpoznatijih kroničara zagrebačkog i hrvatskog nogometa.

Magdić je umro na dan kada je Dinamo nakon 49 godina izborio prvo europsko proljeće i na dan kada je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova knjiga pod naslovom “Ico Hitrec – hrvatski nogometaš svih vremena” u kojoj Magdić donosi priču o ponajboljem hrvatskome nogometašu prije Drugoga svjetskog rata.

Amigo je bio i autor niza drugih knjiga s nogometnom tematikom među kojima su: “11 veličanstvenih”, “Legende zagrebačkog nogometa”, “Maradona – Mali zeleni”, “Neponovljivi Dražan Jerković”, “Bljeskovi i oluje hrvatskoga športa”, “Tako je živio i igrao Bernard Vukas – Bajdo”, “Vatreni : 60 utakmica Hrvatske : 1940. – 1997.”, te u suautorstvu s Mladenom Barišom “Vatrometina: priča o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: (i još ponešto) : 1940.-2006.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datum posljednjeg ispraćaja Zvonimira Magdića Amiga bit će naknadno obznanjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.