Bandić se ispričao zbog sastanka s Arkanovim suradnikom: Je li ovo isprika kakvu su zatražili Neovisni za Hrvatsku?

Foto: fah

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić udruga ispričao se zbog sastanka s predsjednikom Gradskog vijeća Jagodine Draganom Markovićem Palmom, ujedno i jednim od najbližih suradnika ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Isprika je stigla nakon snažnog pritiska javnosti i braniteljskih udruga, a Bandić pak tvrdi da nije znao tko je ustvari Dragan Marković

Zbog čega je Bandić u Zagreb pozvao Arkanovog suradnika koji Oluju naziva genocidom, a Gotovinu i Markača ratnim zločincima?

Nakon što je konferenciji za medije Bandić rekao da bi zbog branitelja “pojeo i sto žaba”, sada je poslao i priopćenje za javnost u kojem još jednom upućuje ispriku “svim istinskim hrvatskim braniteljima”, a koje prenosimo u cijelosti.

Bandić kaže da nije imao pojma tko je Palma, napao novinare i rekao da će pojesti 100 žaba za ispriku braniteljima

“Jedan prijem u zgradi Gradske uprave Grada Zagreba izazvao je veliki interes javnosti, a zbog poštivanja te javnosti, posebno one braniteljske, osjećam potrebu i na ovaj način pojasniti cijelu situaciju.

U svom dugogodišnjem obnašanju funkcije Gradonačelnika Grada Zagreba uvijek sam se rukovodio načelima suradnje i tolerancije te poštivanja drugih i drugačijih i, dakako, uvijek vodeći računa o dignitetu svoga grada, svoje zemlje i nadasve onih koji su zaslužni za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku.

O tome nisam samo govorio već to svakodnevno prakticiram i promoviram, jer moja su vrata, s povjerenjem i bez fige u džepu, uvijek otvorena.

Za naše zajedničko dobro, za fokusiranje na budućnost, za stvaranje pozitivnog ozračja u društvu, za rješavanje brojnih izazova, demografskih, gospodarskih, razvojnih… , trebamo više zajedništva i međusobnog razumijevanja, ali također trebamo biti svjesni da je Domovinski rat završio, da je Hrvatska u tome ratu pobijedila, te da su u Hrvatskoj, kao i svakoj demokratskoj i modernoj zemlji, nepoželjni oni koji su činili ratne zločine i kojima se trebaju baviti institucije pravne države.

Sastanak s Draganom Markovićem Palmom, koji je kao predsjednik predvodio izaslanstvo Skupštine grada Jagodine, trebao je biti samo to – sastanak koji potiče suradnju, razumijevanje, suživot sa susjedima, koji može bar malo pridonijeti izgradnji povjerenja jer širenje mira i suradnja nema prave alternative. O vezama s Arkanom i činjenicama koje se ovih dana čuju u javnosti nisam znao, a da sam znao do susreta, naravno, ne bi došlo. S druge strane, zar nije posao nekih drugih institucija da reagiraju u takvim slučajevima – možda već na granici.

Zato upućujem ispriku svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima zbog ovoga susreta koji se, da stvar bude osjetljivija, igrom slučaja dogodio baš na Dušni dan, kada se sjećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu.

Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno političkih poena, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Zagreba

Milan Bandić”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Bandićevi partneri u Skupštini, Neovisni za Hrvatsku, od gradonačelnika su zatražili da uputi jasnu i nedvosmislenu ispriku svim građanima grada Zagreba budući da je Palma u Zagreb pozvan u ime “svih Zagrepčana”. U suprotnom, upozorili su Neovisni, njihov Klub neće sudjelovati u daljnjem radu Gradske skupštine.

(VIDEO) Hasanbegović traži Bandićevu ispriku zbog sastanka s Palmom: ‘Ako izostane napuštamo današnju sjednicu’

Izvor: narod.hr