Primitivni natpisi o Hrvatima po beogradskim kafićima

U Beogradu nacionalistički ispadi na račun Hrvata i Albanaca nisu rijetka pojava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razina nacionalne snošljivosti i tolerancije na puno je manjoj razini u Beogradu nego u Hrvatskoj, jer je gotovo nemoguće npr. zamisliti „hrvatsku verziju Šešelja“ da paradira sa svojim mnogobrojnim istomišljenicima centrom Zagreba, pali srbijanske zastave i poziva na linč Srba.

Ipak, našoj vrloj ljevičarskoj i projugoslavenskoj garnituri i borbenim ‘antifašistima’ nikada to nije zasmetalo. Dok su im usta pune kritike na svaku benignu pojavu u Hrvatskoj koja se prenapuhuje do neba, radikalni ispadi susjedne ‘antifašističke Srbije’ ostaju tabu tema.

Tako ministar Jovanović, kao ni europski nogometni dužnosnici, nisu vidjeli paljenja hrvatskih zastava na stadionu Marakana i Beogradu, kao ni natpise o ‘srpskom Vukovaru’, ali zato se natpis o hrvatskom Vukovaru morao skinuti na utakmici s Islandom. Isto tako, Europa dobro čuje svaki i najmanji poklik s najmanje prijateljske utakmice Hrvatske. Europa ili domaći doušnici i tužitelji, dežurni antifašisti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovija sramota Srbije su natpisi po Beogradu koji glase otprilike ovako: „Za svako gol koji primi Hrvatska ili Albanija, pivnica daje pet posto popusta“. Što je još jedna, naoko sitna, ali bitna i indikativna potvrda stanja u susjednoj državi. Sasvim smo sigurni da tako nešto ne bi nitko stavio u centru Zagreba ili Splita, a ako bi i stavio – brzo bi bilo maknuto uredovanjem policije.

srbija natpis facež

Mi Hrvati ne brinemo, naša nogometna reprezentacija postiže zavidne uspjehe i redoviti je sudionik svih natjecanja, dok nogometaši Srbije natjecanje za natjecanjem dočekuju u Beogradu, a 2-3 boda u kvalifikacijama smatraju uspjehom. Pa ako ih to veseli, neka nazdravljaju na naše golove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A mi Hrvati ćemo po svome: „Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta!“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.