Problemi: Dalić u kvalifikacijama za Euro bez dva važna igrača?

Foto: fah

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom na redu su novi, veliki izazovi. Naime, uskoro počinju kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo. Naravno, važno je kakvom sastavu će biti Vatreni, iako se može reći da je Hrvatska imala sreće sa ždrijebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, uoči kvalifikacija izbornik Dalić ostao je bez oba beka. Lijevi bek Kijeva, Josip Pivarić, zadobio je tešku ozljedu, puknuo mu je prednji križni ligament koljena i morat će na operaciju. Pivarić je gotovo sigurno izgubljen za ove kvalifikacije.

U razgovoru za Sportske novosti Pivarić je o svojoj ozljedi rekao:

”Istina je, dogodilo se i u ponedjeljak je magnet potvrdio ono što sam odmah na terenu znao. Nažalost, imam iskustvo od prije tri godine i osjetio sam da se ponovila teška ozljeda, samo na drugoj nozi…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije Pivarić jedini koji mora na operaciju. Podsjetimo, Šime Vrsaljko već duže vrijeme ima problema s lijevim koljenom te će morati na operaciju. Vrsaljko je jedan od ključnih ljudi hrvatske reprezentacije, što se itekako osjetilo tijekom natjecanja u Ligi nacija.  Šime je na operaciju trebao prošle godine, međutim, tada je pala odluka sa će se sve riješiti na drugi način.

Svjetsko prvenstvo, uostalom kao i cijela reprezentacija, Vrsaljko je odradio na najbolji način, no, nakon toga i napornih mjeseci problem s ozljedom bio je sve veći. Jasno je kako će ga trebati riješiti operacijom. Dakle, Vrsaljka poslije operacije neće biti čak šest mjeseci, a možda i duže vremena.  Sve ovisi kako će se oporavljati.

Drugim riječima, na dvojicu bitnih igrača Dalić neće moći računati u kvalifikacijama, no, bolje je probleme s ozljedama riješiti u ovoj godini nego u godini Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.