Procurile nove snimke iz VAR sobe, sad s utakmice Dinama i Varaždina

Foto: fah

Ne prestaju curiti snimke iz VAR soba, sad je objavljen interni sudački razgovor s utakmice 23. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Varaždina odigrane 18. veljače na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, riječ je o VAR provjeri koja je prethodila kaznenom udarcu za Varaždin kod vodstva Dinama 1:0.

Dogodilo se to u 81. minuti utakmice, kad je Bernauer loše procijenio let lopte i onda igrao rukom. Glavni sudac Ante Terzić pregledao je snimku i dosudio kazneni udarac za Varaždin, no golman Dinama Nevistić obranio je udarac Dabra s bijele točke.

Snimka je objavljena na Facebook stranici Dnevnik nervoznog Hajdukovca od rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Komisija nogometnih sudaca, na čijem je čelu bio Bruno Marić, koji je u četvrtak podnio ostavku, kritizirala je dosuđeni penal, odnosno smatrala je da VAR intervencija nije bila potrebna jer je Bernauer napucao sam sebe u ruku, no snimka pokazuje da VAR suci nisu bili tako sigurni u to.

” Deveta minuta: Neprihvatljiva, neopravdana i neutemeljena u Pravilima nogometne igre intervencija VAR suca inicira neispravno dosuđivanje kaznenog udarca. Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora pogađa sam sebe u ruku vrlo jasnim razmatranjima pravila ne smatra se prekršajem kažnjive igre rukom. Interpretacija pravila suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka također nije u skladu sa smjernicama PNI-e. KNS HNS-a podsjeća suce i VAR suce na striktnu primjenu smjernica izdanih na posljednjem seminaru”, napisala je svoju prosudbu Sudačka Komisija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.