Program ‘Erasmus+Sport’: HOO pozvao članice na participiranje u EU-fondovima

Foto: fah

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izvijestio je nacionalne sportske saveze i županijske sportske zajednice o najnovijim mogućnostima participiranja u novcu iz fondova Europske unije u sklopu programa Erasmus+Sport Europske komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpore za mala suradnička partnerstva mogu iznositi najviše 450.000 kuna, dok za neprofitne europske sportske događaje mogu dosegnuti i do 3,8 milijuna kuna. Spomenutu novčanu potporu mogu dobiti projekti koji se bave različitim problemima u području sporta – kao što su doping, namještanje utakmica, nasilje i diskriminacija u sportu. Dobro su aspektirani i svi projekti kojima se promiče primjereno upravljanje u sportu, te projekti koji imaju za cilj povećanje broja građana u sportskim aktivnostima i broja volontera u sportu. Dakako, konkurirati mogu i promicatelji socijalne uključenosti kroz sport, poboljšanja ravnopravnosti spolova u sportu ili podizanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i njezina pozitivnog utjecaja na zdravlje građana.

Prijaviti se mogu, dakle, sve neprofitne organizacije koje djeluju u području sporta, ne samo sportske udruge, nego i tijela javne vlasti i obrazovne institucije koje se bave znanstvenim radom ili obrazovanjem kadrova u sportu. Projekt treba biti prijavljen na jednu od tri odrednice – suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva ili neprofitni europski sportski događaji.
Proračun za potpore projektima u području sporta povećava se svake godine, tako da će u 2018. godini iznositi 284 milijuna kuna, namijenjenih za više od 200 projekata, koliko se procjenjuje da će ih dobiti novčanu pomoć. Dosad je 20 projekata iz Hrvatske dobilo potporu iz programa Erasmus+Sport, a rok za podnošenje novih prijedloga je 5. travnja 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.