Propala utopijska ideja iz Dinama o samostalnoj gradnji stadiona?

Foto: fah

Odlične igre Dinama u Europi ove i prošle sezone ponovno su otvorile rasprave izgradnje adekvatnog stadiona. Iz Dinama su stigle najave da bi klub sam gradio stadion, no, i Grad bi se trebao uključiti, govorimo, dakako, o zemljištu. Međutim, kako sada stvari stoje o toga neće biti ništa, zapravo od samog početka najave koje su dolazile iz Maksimira bile su nerealne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu Sportske novosti ”Dinamo je  spreman sjesti s Gradom i razgovarati o partnerstvu kad se radi o gradnji novog stadiona! Iako jučer u Maksimiru nije želio službeno komentirati izjave gradonačelnika Milana Bandića, koji je kazao da je protiv ideje da Dinamo sam gradi stadion u Maksimiru, te je istaknuo da je razočaran tim dijelom prijedloga jer on nema pravo pokloniti klubu zemljište te projekt može ići jedino u partnerskom odnosu Dinama i Grada Zagreba, neslužbeno saznajemo da modri klub želi napraviti ono što je konačno kao jedan od svojih zaključaka donijela posljednja Skupština Dinama.”

”Skupština je izglasovala da se novi stadion gradi u partnerstvu s Gradom Zagrebom, koji je svoju nakanu gradnje iznio na službenoj stranici. Ta gradska nakana je dakle, službeno prihvaćena i ušla je u službeni zapisnik s Skupštine kao odluka tog klupskog tijela.”

Podsjetimo, ideja da Dinamo sam gradi svoj stadion od početka je djelovala kao utopija, neki bi rekli kako se radilo više o pritisku na Grad nego o realnoj nakani, a pojavila se kao alternativa ako Grad neće moći graditi stadion, odnosno ako će sve ostati na obećanjima kao do sada. Dinamo je u tom slučaju htio graditi stadion na zemljištu koje je 1992. prepisano na Grad.  Drugim riječima, iz Dinama su tražili da im Grad vrati zemljište, od toga nema ni govora i toga su u Dinamu odmah bili svjesni.  Kakav bi to bio Dinamov stadion izgrađen na zemljištu koje nije Dinamovo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, bez obzira što trenutno dobro stoji, nema novaca za samostalnu izgradnju stadiona, možda bi se novac nekako namaknuo prodajom igrača, poput Danija Olma. No, kakav bi to Dinamo bio nakon rasprodaje igrača i čemu kome onda stadion?

”Dakle, da ne duljimo, Dinamo neće sam graditi stadion jer ne postoje uvjeti, niti imovinsko-pravni niti financijski, nego će novi stadion izrasti u partnerstvu s Gradom”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.