Prosinečki otkriva mane Argentine i kako bi trebala igrati Hrvatska

Foto: fah

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Prosinečki je veliki zaljubljenik u Lea Messija i Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ždrijeba u kojem smo doznali kako ćemo igrati protiv Argentine, Islanda i Nigerije svoj komentar dao je za Sportske novosti.

O Argentini

“Mana ima nekoliko. Prvo je i psihološki pritisak, jer se stalno traži veliki rezultat. Onda dolazimo do druge stvari, a to je ovisnost o Leu. Jer, ponekad ih gledaš i vidiš da oni daju loptu Messiju i očekuju da on sve sam riješi. To je velika brana i nedostatak “gaučosa”. Kao treće, ne znam koliko igrači iza mogu čuvati leđa napadu koji traži samo i isključivo golove. Dakle, ovisnost o Messiju, težnja za tim zlatom i disbalans linija definitivno su odrednice ove Argentine”, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kako treba igrati Hrvatska

“Hrvatska bi u sredini travnjaka mogla pa čak i trebala dominirati, no bit će zanimljivo vidjeti kako se hrvatska obrana nosi s tim argentinskim napadom. Sampaoli će, vidim, optirati za sustav 3-4-3, gdje će u ofenzivi do silnog izražaja doći silina. S obzirom da je Sampaoli zanimljiv frajer i odličan trener, vjerujem da će uspjeti rasteretiti Messija i omogućiti mu punu slobodu u igri, a onda bi on uz “pomagače” trebao postati još ubitačniji i opasniji po hrvatski gol”, rekao je.

O prognozi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam, ali znam da će to biti jedna baš dobra, prava utakmica kojoj se veselim. Dosta će, jasno, ovisiti o prvoj utakmici, jer Argentina će se protiv nas ili vaditi ili željeti zaokružiti priču da se pripremi za nastavak natecanja, dok i Hrvatska ima svoje namjere. Dakle, sve će biti otvoreno, a s obzirom na snagu, očekujem dvoboj za sladokusce. U kojem Hrvatska itekako ima svoje adute, u to nema dvojbe”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.