Proslavljeni zlatni olimpijac sada radi u vodovodu

Foto: snimka zaslona

On je  legendarni rukometni reprezentativac,iz grada rukometa Metkovića, pamtimo ga kao vrhunskog igrača, srčanog na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je Nikša Kaleb, a njegovo drugo ja u kojem je također izvrstan otkrila nam je kolegica Melinda Kurilj-Antunović.

– Malo me tko zna pod imenom Nikša, majka i možda par ljudi. Ja sam poznat pod nadimkom Kina, a nadimak sam dobio po jednom rođaku koji je svoj djeci u ulici davao nadimke. Bio sam bucmast pa kada bi se nasmijao oči bi mi se zatvorile…, priča Nikša Kaleb, proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac za HRT.

– Ja ga nisam nagovarao čime se baviti, ali sam znao da sport može pozitivno utjecati na osobu, na njegov razvoj, kada sam razgovarao s njim govorio je da bi išao na karate. No, loši su bili uvjeti, hladna dvorana, prehladio se, a kada sam s njim razgovarao odlučio je prijeći na rukomet, govori tata Branko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odrastao sam u jednoj skromnoj radničkoj obitelji. Moja dva brata i ja, oni su se također bavili rukometom, ali nisu imali toliko volje i upornosti pa je život otišao u drugom smjeru, dodaje Nikša Kaleb.

Kaleb otkriva i da mu je susjed u ulici bio proslavljeni hrvatski rukometaš Patrik Ćavar.

– Kao djeca smo se družili išli u kino i gledali filmove, primjerice o Bruce Leeju. Onda bismo na njegovoj livadi uz Neretvu pokušavali izvoditi sve te trikove. Taj razvoj gimnastike pomoglo nam je kasnije u karijeri da imamo malo čvršće zglobove i koordinaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iskreno,mrzio sam ga najviše u ekipi kada je bio protiv mene. Sportskim žargonom sam ga mrzio, bio je uporan, agresivan, jak, oštar. Takvog imati u ekipi pored sebe je nešto najbolje na svijetu. Odrađivao je “prljavi posao”, odrađivao ga je fenomenalno. Nadopunjavali smo se, neki od najljepših trenutaka u karijeri prošli smo skupa, bili smo si ogromna potpora, drago mi je da je to ostalo i nakon karijere. Pravo prijateljstvo, govori još jedan proslavljeni rukometaš, Goran Šprem.

Kina Kaleb, otkriva i da je sada zaposlen u regionalnom vodovodu Neretva-Pelješac-Lastovo-Korčula-Mljet.

– Osim redovnih poslova na održavanju, radim i određene ronilačke poslove. Također, odradili smo i dosta poslova za kineski CRBC koji radi na izgradnji Pelješkoga mosta. Između ostalog radili smo na postavljanju cijevi kroz cijeli Neretvanski kanal, u duljini od 3 kilometra. Kako bi betonara i gradilište na Pelješcu dobili vodu za rad i život tih kineskih radnika, govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.