Prosvjedi u Kataloniji, Barcelona i Real ipak postigli dogovor

Foto: fah

Kako smo već pisali odgođen je zbog prosvjeda u Kataloniji veliki derbi španjolskog nogometa između Barcelone i Reala. Odbor za natjecanje Španjolskog nogometnog saveza predložio je velikanima španjolskog nogometa da se dogovore o alternativnom terminu, ili će termin odrediti isti Odbor, i izgleda da su se ipak klubovi sami dogovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki derbi igrat će se 18. prosinca, umjesto za osam dana.  Oba kluba postigla su dogovor glede datuma.

“Naša želja bila je igrati El Clasico na Camp Nouu 26. listopada, kako je bilo predviđeno, o čemu smo obavijestili Odbor. Imamo povjerenja u svoje članove i navijače čije je ponašanje uvijek bilo za primjer“, u priopćenju je navela Barcelona, a onda su dodali:

“No s obzirom na odluku Odbora da odgodi utakmicu, mi predlažemo 18. prosinca kao novi datum odigravanja utakmice…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Barcelone oglasio se i Real, vrlo kratko:

“Real Madrid želi izvijestiti kako su oba kluba predložila 18. prosinca za odigravanje te utakmice“

Podsjetimo, Katalonija je na nogama zato što je Vrhovni sud Španjolske osudio devetero katalonskih dužnosnika na zatvorske kazne od 9 do 13 godina zbog organiziranja referenduma o neovisnosti prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.