Protivnik Vatrenih tvrdi da je svjetski doprvak, Hrvatska, ‘najbolja na Balkanu’: Koliko to još u ovom dijelu svijeta ima vrhunskih reprezentacija!?

Foto: fah

Napadač ciparskog Paphosa (trener spomenutog kluba je Željo Kopić), Adam Nemec, vrlo vjerojatno će predvoditi slovački napad u ogledima protiv hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemec će nekoliko dana prije prvog međusobnog okršaja proslavit 34. rođendan. Uoči dvoboja Hrvatske i Slovačke 190 centimetara visoki nogometaš komentirao je snagu hrvatske reprezentacije te rezultate Vatrenih u ne tako davnoj prošlosti.

Slovačka je, podsjetimo, prema najnovijoj FIFA-inoj ljestvici 27. reprezentacija svijeta.  Hrvatska je prema toj ljestvici 4. reprezentacija svijeta, Hrvatska je, ako uzmemo u obzir tu činjenicu favorit. No, favoriti, posebno u nogometu, ne pobjeđuju uvijek.

”Slovačka je mala država, ali vi ste još manja, iako je činjenica da je i bivša Jugoslavija uvijek imala dobre igrače. Jasno je svima, u nogometu na Balkanu najbolji su Hrvati”, poručio je Nemec s Cipra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Na Balkanu!?” Hrvatska reprezentacija druga je reprezentacija svijeta, na Balkanu niti jedna reprezentacija, bez obzira o kojoj se reprezentaciji radilo, Hrvatskoj nije blizu. Koliko to još svjetskih doprvaka igra na Balkanu?

Drugim riječima, Hrvatska, barem službeno, nakon Francuske u ovom trenutku igra najbolji nogomet na svijetu, bolji i od Brazila, Engleske, Njemačke, Španjolske…, ponovimo još jednom, službeno, prema rezultatima SP-a. Kako će to izgledati u skoroj budućnosti druga je stvar. Prema svim izborima, najbolji nogometaš svijeta, Luka Modrić, igra za Hrvatsku.

Jasno je zašto Nemec ograničava Hrvatsku na Balkan, naime, nije baš pratio Svjetsko prvenstvo u Rusiji prošlog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Moram priznati da nisam baš pomno pratio SP, ali ono što sam vidio, Hrvatska mi se stvarno svidjela. I prije Rusije sam Hrvatsku smatrao jako dobrom momčadi, uvijek je njena igra bila na visokoj razini. Ovo je baš dobra hrvatska generacija i mislim da su zaslužili napraviti veći uspjeh…”

Je li slovačkog napadača uspjeh Vatrenih iznenadio?

Malo su me Hrvati iznenadili tim rezultatom, no ne previše. Bilo je dosta reprezentacija koje su na papiru bile ispred Hrvatske za mjesto u finalu, od kojih se očekivao takav uspjeh, ali s obzirom na kvalitetu momčadi, plasman Hrvatske nije za mene nikakva senzacija”, kazao je Nemec, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.