Prva afera u Sočiju: Njemački sportaš dopingiran?

Neimenovani njemački sportaš imao je nenormalni uzorak poslan na testiranje na doping na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju i u petak će biti analiziran drugi uzorak kako bi se utvrdila prisutnost nedozvoljenih tvari, objavio je Njemački olimpijski odbor (DOSB).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOSB je objavio da ga je o slučaju obavijestio Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u četvrtak navečer te da će se disciplinska komisija sastati kasnije tijekom dana nakon analiziranja sportaševog B uzorka.

“DOSB je sinoć u 21.30 sati obaviješten da je jedan član njegove olimpijske momčadi vratio A uzorak koji je pokazao nenormalne rezultate”, kaže se u priopćenju njemačkog olimpijskog odbora.

Ako analiza B uzorka potvrdi rezultate prve analize, to će biti prvi slučaj dopinga na ZOI u Sočiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOO je prije početka olimpijskih igara u Sočiju najavio da će provesti 2,453 testiranja za trajanja Igara, uključujući i 1,269 prednatjecateljskih kontrola. Do sada ni jedan sportaš nije bio pozitivan na zabranjene supstance.

Njemačka koja je treća zemlja po broju osvojenih medalja sa osam zlatnih medalja i ukupno 16 osvojenih odličja, u Soči je poslala 154 sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.