Prva pobjeda Strolza, sjajan dan hrvatskih skijaša

epa08021571 Matej Vidovic of Croatia clears a gate during the first run of the Men's Slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Levi, Finland, 24 November 2019. EPA/KIMMO BRANDT

Prvu pobjedu karijere ostvario je u slalomu u Adelbodenu, trećem ovosezonskom slalomu Svjetskog kupa, Austrijanac Johannes Strolz, koji je bio tek sedmi nakon prve vožnje. Filip Zubčić bio je 15., Samuel Kolega 21., Matej Vidović 24., a Istok Rodeš 25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto je sa zaostatkom od 17 stotinki sekunde zauzeo Strolzov sunarodnjak Manuel Feller, a treći je bio Nijemac Linus Strasser, koji je bio tek 14. u prvoj vožnji, s 29 stotinki slabijim vremenom od pobjednika.

Još jedan domaći skijaš Fabio Gstrein, koji je s Fellerom dijelio vodeću poziciju nakon prve vožnje, nije uspio završiti utrku, kao ni petoplasirani iz prvog “laufa” Francuz Alexis Pinturault.

Prvi je od hrvatskih skijaša krenuo iz startne kućice Matej Vidović, koji je bio 25. u prvoj vožnji. Nije odskijao za pamćenje i imao je 1.92 sekunde zaostatka za Strolzom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samuel Kolega odlično je počeo, no od drugog do trećeg prolaza zaostatak mu se povećao za sekundu. Na kraju ima zaostatak od 1.73 sekunde. Filip Zubčić krenuo je odmah poslije Kolege i sa 1.03 sekunde zaostatka za Strolzom je bio 15.

Zadnji je krenuo 16-plasirani iz prve vožnje Istok Rodeš, no bio je najslabiji od četvorice Hrvata i na kraju je imao zaostatak od dvije sekunde za vodećim.Čak 24 skijaša je došlo do cilja unutar jedne sekunde zaostatka u prvoj vožnji, a prvu sedmoricu dijelilo je samo 17 stotinki, pa smo u drugoj očekivali i dobili velike preokrete na vrhu, na kraju je slavio sedmi iz prve vožnje, dok je 14. izborio plasman na postolje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.